Ultima ora
Publicat: miercuri, 26 aprilie 2017

10.000 doze de vaccin antirujeolic care urmau să fie duse la export, în planul de achiziții al Ministerului Sănătății

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat, miercuri, că au fost identificate 10.000 de doze de vaccin antirujeolic care urmau să fie exportate, în prezent fiind declanșată procedura pentru achiziționarea acestora.

„În ceea ce privește rujeolicul, (…) pentru acest vaccin procedura (de achiziție — n.r.) s-a încheiat doar la începutul acestei săptămâni. (…) Am fost asigurat că (…), în primele 10 zile din luna mai, acest vaccin va intra în țară. De asemenea, am identificat un număr de 10.000 de doze care există deja în țară și care (…) urmau să plece la export intracomunitar. Aceste doze sunt blocate și am declanșat o procedură pentru a le achiziționa. Acestea probabil că vor ajunge primele”, a declarat ministrul Bodog, la Palatul Victoria, după o întâlnire de lucru cu premierul Sorin Grindeanu.

Ministrul Sănătății a precizat că dozele de vaccin hexavalent și tetravalent au fost achiziționate.

„Vaccinul hexavalent (…) a fost distribuit în țară. Vaccinul tetravalent la fel. Probabil că încă nu au ajuns chiar în toate județele, dar (…) eu am semnat deja ordinul de distribuire în țară și urmează să mai sosească cantități. Deci, practic, se vor asigura toate cantitățile necesare la nivel național”, a spus Bodog.

În ceea ce privește dozele de vaccin împotriva hepatitei B provenite din Norvegia, Bodog a spus că acestea trebuie să urmeze „un traseu de autorizare”.

„Nefiind pus pe piață în România, acest vaccin urmează un traseu de autorizare. În momentul de față, datorită faptului că (…) e o problemă legată de concentrația acestui vaccin față de ceea ce se utilizează pe piața românească, (…) această documentație este trimisă la Institutul Național de Sănătate Publică, pentru a da punct de vedere în ceea ce privește utilizarea sau neutilizarea lui pe piața românească, pentru copiii români”, a afirmat ministrul Sănătății.

Sursa: AGERPRES

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>