Ultima ora
Publicat: luni, 13 martie 2017

10 caracteristici ale oamenilor care au incredere in sine

Oamenii care au o istorie comuna isi standardizeaza in timp perceptiile si maniera de a actiona prin construirea unor stereotipuri mintale si comportamentale, numite habitusuri. Aceste maniere comune de a actiona, de a percepe si de a interpreta lucrurile se transforma, in decursul anilor, intr-un fel de relee, in creierul lor. In functie de proiectul de viata pe care doreste sa-l construiasca, numai unele din aceste relee conduc la succesul omului in viata de zi cu zi. Din cauza istoriei, noi, romanii, nu ne-am montat inca releele de succes intr-o lume capitalista chiar daca suntem interesati de un astfel de proiect. Dar putem s-o facem de acum inaninte. Suntem dotati pentru acest proiect.

Sociologul Norbert Elias a demonstrat ca exista cinci relee de succes in viata cotidiana a lumii occidentale:

1) A gandi inainte de a actiona;

2) A face planuri de actiune pe termen lung;

3) A cunoaste psihologia oamenilor cu care intri in relatie;

4) A cunoaste regulile societatii in care actionezi;

5) A avea incredere in tine.

Integral pe manager.ro

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>