Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

10 motive care ne strică relațiile amoroase

Publicat: marți, 30 ianuarie 2018

relationship problems

Odată cu creşterea gradului de complexitate a vieţii, se devoltă dorinţe şi nevoi nebănuite şi în cazul relaţiilor amoroase, care odinioară nu intrau în aria noastră de interes. În zilele moderne, acceptarea, înţelegerea, dragostea şi voinţa nu mai sunt apanaje ale iubirii necondiţionate, ci condiţionare a devenit cheia în iubire, iar din acest motiv multe dintre relaţii trec prin situaţii serioase de criză.

În opinia psihologului Alexandru Pleşea, graba în care cei doi trăiesc în zilele noastre, a devenit un ritm fără încetare, fără posibilitatea de deconectare, iar sufletele nu mai reuşesc să se regăsească şi să devină Unul, vor alerga toată viaţa pe culoare separate.
“Ne amăgim spunând că plecăm în vacanță pentru deconectare, dar mintea cu preocupările ei stau acolo de unde am plecat. În realitate, astfel de vacanță este folositoare doar trupului, însă psihicul nostru rămâne mereu în alertă, deoarece nu ştim să-l potolim, să-l liniştim. Rutina este modalitatea prin care ne responsabilizăm pentru confort și plăcere, iar cu ea, relația dintre cei doi există până la un moment dat. Relația El – Ea nu poate exista în rutină, ci poate trăi prin Voință, unde fiecare din ce doi renunță fiecare la el însuși pentru celălalt. O astfel de disciplină este grea, deoarece Ego-ul vine și o demontează”, explică psihologul Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minţii.
Specialistul mai afirmă că relațiile amoroase, care sunt supuse plăcerilor, confortului, încărcării egoismului sau ale altor interese efemere, au un inveliș fin care va dispărea odată cu primul obstacol comportamental care apare (de ex : înșelatul). De aceea, există o serie de cel puţin 10 motive pentru care relațiile amoroase se destramă:
1. Deschiderea sinceră către alții, și mai puțin către partener;
2. Așteptările continue, ca partenerul să fie altfel decât este;
3. Deciziile solitare și lipsite de argumente;
4. Sexul încărcat de fantezii și roluri;
5. Lipsa unui scop comun, dorit de ambii;
6. Completarea virtuților interioare pentru ambii (de ex: ea are răbdare, el nu);
7. Lipsa de intensitate sexuală;
8. Iluzia involuntară continuă despre partener când nu este lângă tine;
9. Lipsa de afecțiune și exprimarea trăirilor;
10. Închiderea ochilor la greșelile și slăbiciunile altora.
“În ciuda ritmului alert de viață, mintea și inima fiecăruia din cei doi au nevoie timp, practică și experiențe împreună, pentru a crea Unitatea, cea care devine responsabilă pe eliminarea motivelor de despărțire”, conchide psihologul Alexandru Pleşea

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=90525

Publicat de la data ian. 30 2018. Categorii CALEIDOSCOP, LIFE & STYLE, LIFESTYLE, PSIHOLOGIE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

24 februarie 2020, 9:28
 

V
Soare
9°C
29 km/h
Perceput de temperatură: 4°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 49%
Vânt: 29 km/h V
Rafale de vânt: 29 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 7:03
Apus: 17:56
Prognoza 25 februarie 2020
Zi
 

SV
Predominant însorit
14°C
Vânt: 7 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NV
Nori intermitenti
4°C
Vânt: 0 km/h NV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Avertizare meteorologica
    COD : ROSU Ziua/luna/anul : 23-02-2020 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții; Fenomene : conform textelor; Mesaj : AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 23 februarie, ora 18:00 - 24 februarie, ora 18:00Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului în […]

Loto

Horoscop

  • 266.668 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team