 Cea mai mare zonă destinată producătorilor, inaugurată de Primarul Cristian Popescu

Luni, 09 decembrie a.c., de la orele 11.00, Primarul Cristian Popescu- Piedone a inaugurat zona de producători din Piaţa Progresul.
Situată la etajul 1 al complexului, aceasta găzduieşte 8 mari producători de carne şi produse din carne, peşte şi produse din peşte, pui, brânzeturi, dar şi tarabe ale producătorilor de la AGROSTAR şi MATCA.
“Am decis ca etajul 1 al pieţei să fie destinat exclusiv producătorilor, urmare a solicitărilor primite atât din partea acestora, cât şi din partea cetăţenilor care îşi fac cumpărăturile din complexul Progresul. Este o prioritate pentru noi să îi încurajăm pe producătorii autentici, care să ofere marfă de calitate, proaspătă, la preţuri convenabile. Foarte important este că produsele comercializate în această zonă sunt păstrate în condiţii de maximă igienă, în spaţii dotate corespunzător şi avizate sanitar – veterinar”. (Cristian Popescu – Piedone).
La iniţiativa Edilului Sectorului 4, tot astăzi şi tot în incinta complexului agroalimentar Progresul a fost inaugurat singurul punct de control sanitar – veterinar de pe raza Capitalei. Pentru siguranţa alimentară şi în spiritul respectării normelor de igienă şi siguranţă alimentară, acesta a dorit să vină în sprijinul cetăţenilor care doresc să se aprovizioneze cu produse din carne, necesare preparării mesei de Crăciun, din alte surse decât halele autorizate sanitar şi special amenajate în incinta pieţelor agro – alimentare din Sectorul 4. Astfel, toţi cetăţenii care sacrifică animale în propria gospodărie sau achiziţionează produse din carne direct din gospodăriile producătorilor, pot face aici examenul trichineloscopic. Medicii veterinari sunt la dispoziţia cetăţenilor Sectorului 4 şi nu numai, efectuând testul trichineloscopic, prin prelevare din musculatura striată, pilierii diafragmatici, musculatura intercostală sau ceafă, în cantitate de 30 grame/probă. Primăria Sectorului 4 recomandă cetăţenilor să efectueze examenul trichineloscopic şi să achiziţioneze carne sau produse din carne numai din unităţile autorizate sau înregistrate sanitar – veterinar.
Finalul evenimentului a reprezentat o surpriză pentru Primarul Cristian Popescu – Piedone, acesta fiind colindat de copiii talentaţi, cuprinşi în programe de protecţie socială la nivelul Sectorului 4. Aceştia au susţiut un program de colinde şi au reconstituit tradiţii specifice Sărbătorilor de Iarnă. Cu ajutorul lui Moş Crăciun, Primarul le-a dăruit micuţilor dulciuri şi jucării.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.