Ultima ora
Publicat: marți, 17 decembrie 2013

2015, variantă posibilă pentru referendumul pentru modificarea Constituţiei

Referendumul pentru modificarea Constituţiei va fi organizat cel mai probabil în prima parte a anului 2015, în condițiile în care Traian Băsescu a promulgat foarte târziu legea referendumului, iar aceasta a apărut abia luni în Monitorul Oficial. Declarația privitoare la organizarea referendumului pentru noua Constituție abia în 2015 a fost făcută de purtătorul de cuvânt al PSD, europarlamentarul Cătălin Ivan la RFI. Acesta a calificat gestul preşedintelui Băsescu de a promulga atât de târziu legea drept unul „total neserios şi iresponsabil”. „E un fel de show mediatic făcut de Traian Băsescu, pe de o parte pentru a mai atrage atenţia opiniei publice asupra sa, pe de altă parte pentru a bloca orice posibilitate de a organiza referendumul odată cu alegerile prezidenţiale”, a comentat Ivan. „Nu câştigă nimic Traian Băsescu concret, decât imagine şi mai pune încă un băţ în roata actuala guvernări şi actualei uniuni aflate la guvernare, pentru că referendumul de modificare a Constituţiei va avea loc. Va fi în schimb o cheltuială în plus pentru români, va trebui să plătim în plus pentru încă un scrutin, încă o campanie electorală, am fi economisit mulţi bani, în condiţiile în care fie în turul întâi, fie în turul doi al alegerilor prezidenţiale, am fi organizat şi acest referendum”, a mai declarat europarlamentarul. Întrebat când ar putea fi organizat referendumul pentru modificarea Constituţiei, Cătălin Ivan a răspuns: „Vom analiza calendarul. Probabil că un an de zile, dacă analizăm din momentul în care va fi publicată în Monitorul Oficial, înseamnă după 15-16 decembrie anul viitor. E greu de crezut, cel puţin din punctul meu de vedere, că de Crăciun vom avea vreun referendum de modificare a Constituţiei. Îl împinge cumva cel mai probabil în prima parte a anului 2015”.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>