Published On: mie, Iun 28th, 2017

2016 – HAOS ŞI ALEGERI !!!

Share This
Tags

 

               Am trecut în noul an cu un val de frig, zăpadă, ploaie, polei şi, bineînţeles, stare de alertă, care ne duce inevitabil la sloganul deja cunoscut de tot românul, nici iarna nu-i ca vara! Haos pe şoselele patriei, haos pe străzile oraşelor, infern şi disperare în zonele rurale!

                În România se moare din orice, în primul rând în accidente de circulaţie, apoi din cauza frigului, din cauza drumurilor nedezăpite, din ignorare şi dispreţ faţă de regulile şi legile din această ţară. Ca de fiecare dată, rămânem cu sfaturi date de miniştri, de secretari de stat, de tot felul de funcţionari publici, de meteorologi, de doctori şi de aleşii noştri – Primarii. Datul cu părerea de toţi neica nimeni, deveniţi vedete fără voia lor,  pe toate canalele de televiziune, de la cele finanţate de stat şi până la cele comerciale, rămâne, şi în anul 2016, un sport naţional  la români.
                Tragedia din 30 noiembrie 2015, din Bucureşti, de la Clubul COLECTIV, ne-a dat un nou guvern, care ne-a fost prezentat drept unul de tehnocraţi, susţinere care, desigur, este total falsă. Toţi cei prezenţi în acest nou executiv, în frunte cu domnul Premier Dacian Cioloş, au făcut politică din toate timpurile, unii chiar cu carnet de partid.
                Se vorbeşte în media despre un respiro al partidelor  politice, de-a se reforma din interior printr-o primenire generală atât de necesară după 26 de ani de anchilozare totală.
                Degeaba au acest tempo, căci mi-e greu să cred că toţii elefaanţii şi fosilele din aceste partide vor ceda locurile calde pe care şi le-au consolidat în toţi aceşti ani, atâta timp cât pentru ei politica este un mod de viaţă şi de existenţă.
                În timp ce partidele se fac că se reformează cu aceiaşi indivizi care şi-au pierdut de mult credibilitatea în faţa electoratului, Guvernul încearcă să gestioneze o ţară în derivă, cu multe puncte fierbinţi la graniţele ei, încremenită în tot felul de stereotipuri, care nu au făcut bine acestei ţări.
Încă un an ratat la români, de stagnare, fără dezvoltare şi fără autostrăzi, la fel ca mulţi alţii din cei 26 de ani de la revoluţie încoace!
2016 – un an cu două rânduri de alegeri, ceea ce înseamnă de fapt că este un an al stagnării, un an extraordinar de greu, când, aşa cum am făcut de atâtea ori de la revoluţie încoace, ne pregătim iarăşi de o nouă campanie electorală.
Alegerile locale pentru noii primari, în condiţiile în care strada a cerut două tururi de scrutin, iar parlamentarii au ignorat dorinţa manifestanţilor, va fi primul hop, pentru că, tot în 2016, vom avea, la sfârşitul anului, alegeri parlamentare cu aceeaşi metodologie ca şi până acum, atâta timp cât Legea electorală nu s-a modificat şi nici prevederile Constituţiei nu au fost schimbate.
După ce am avut un Parlament mult prea mare, cu 588 de deputaţi şi senatori, mulţi dintre ei, rataţi politic şi nedoriţi de electorat, ajungând în Parlamentul României pe uşa din dos, de pe locul 3, ne trezim că, neschimbându-se legea, această mare eroare se poate repeta şi în 2016.
Desigur, 2016 este un an al DNA-ului şi al DIICOT-ului, vedete incontestabile ale anului pentru toţi cei care se pregătesc să candideze ca primari, viceprimari, deputaţi şi senatori, care cu certitudine se gândesc permanent – dacă nu sunt iresponsabili – la scheleţii din dulapul lor, despre care sunt convins că cele două instituţii ştiu tot! Retrageti-vă, domnilor, ne-am săturat de voi!!!
Am avut tragedie naţională, avem un nou Preşedinte ales care are cu adevărat un alt stil de conducere, care îi cam deranjează pe foştii băsişti, avem un nou Guvern, avem scădere de TVA şi mărire de salarii şi de pensii, e adevăra, mai mult formale.. Cu toate aceste oportunităţi, românii sigur nu vor resimţi nici prosperitatea şi nici schimbările de bine pe care şi le doresc de 26 de ani încoace. Sigur, nu sunt motive de mare fericire şi exaltare, atâta timp cât ţara rămâne la stadiul de colonie.
E prea puţin ce se va întâmpla în ţara mea !!!
 
Florentin SCALEŢCHI

Comments

comments

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Switch to mobile version