Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

A 9-a ediţie a taberei de pictură la Sighişoara, la final de martie

În perioada 31 martie – 8 aprilie 2013, la Sighişoara se va desfăşura o nouă ediţie a taberei de creaţie FroniusArt 2013. Participă cunoscuţi pictori români, nume importante ale creaţiei contemporane din întreaga ţară.

Neculai Ardelean, cetăţean sighişorean, stăpâneşte mai multe forme de exprimare plastică, de la frământarea ceramicii la clipa surprinsă prin lentila fotografică.

Vitalie Butescu este un neobosit căutător în viaţa care ne înconjoară şi în suprafaţa picturală, descoperind Balcicul ca nimeni altul, peisajul urban dar şi colţul de natură, arlechinul şi columbina, nudul sepia de atelier.  Gheorghe Coman aduce o forţă aparte a dedicaţiei pentru creaţia plastică iar Horea Cucerzan, cunoscut simezelor redutabile şi al iniţiativelor de prestigiu, mai ales în Blajul său natal, se pregăteşte de un moment aniversar căruia îi va da lumină şi culoare.

Corneliu Drăgan-Târgovişte revine la Sighişoara după o serie importantă de realizări personale în care includem expoziţii de succes, participarea la bienala de acuarelă din Shanghai şi primirea în Societatea de Acuarelă din Birmigham.

Gabriela Dobre cunoaşte bine Sighişoara, unde a participat la mai multe ediţii ale taberei de creaţie FroniusArt, şi aduce o notă aparte cu pictura sa modelată ca o ceramică în care regăsim profunzimea pământurilor şi delicateţea luminii. Mirela Hagiu a dovedit una dintre cele mai bune priviri asupra peisajului urban iar Ciprian Istrate, care vine de la Piatra Neamţ, este cel care îşi duce atelierul pe schelele înalte ale frescelor bisericeşti  şi impresionează prin modernitatea viziunii sale laice, pe care o stăpâneşte la fel de bine.

Copil al Sighişoarei, Rareş Kerekeş are privilegiul ca la tânăra sa vârstă să privească drept în ochi simezele de la noi sau de peste hotare, cu curajul celui care s-a format în peisajul cetăţii.

Adrian Ioan Podoleanu caută în Sighişoara misterul delicat al peisajului medieval iar Cornel Vana, care vine de la Turda, îşi exprimă preaplinul liric şi pe pânză, într-un mod magistral, dar şi în înscrisuri numai bune de recitat. Coordonatorul artistic al grupului de participanţi la tabăra de creaţie FroniusArt 2013 este criticul de artă Marius Tiţa, care a girat o serie de iniţiative ce au avut în centru legendarul Balcic şi mai multe proiecte expoziţionale. Sâmbătă, 6 aprilie, participanţii îşi vor prezenta creaţiile într-o expoziţie ce va fi vernisată la ora 18, la Galeria de artă „Turnul fierarilor”.

Gazda generoasă a plasticienilor va fi, ca de fiecare dată, uimitoarea vilă Fronius (Fronius Residence), obiectiv esenţial pentru vizitatorii şi iubitorii Sighişoarei.

Ca de fiecare dată, amfitrion şi organizator este Ioan Lazăr, om de afaceri şi promotor al artei şi culturii, cel care a făcut posibile mai multe festivaluri emblematice ale Sighişoarei şi, în ultimii ani, tabăra de creaţie a pictorilor. Aşadar, luna aprilie începe la Sighişoara sub zodia artelor plastice, cu creatori renumiţi din întreaga ţară care se întâlnesc la casa Fronius şi expun în Turnul fierarilor.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=2990

Publicat de la data Mar 27 2013. Categorii CULTURA.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-03-2018 Ora : 9 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23 martie, orele 15 - 20 Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : ninsori, intensificări ale vântului, zăpadă spulberată, vreme deosebit de rece; Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 23 martie, orele 15 […]
  • Avertizare meteorologica
    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 21-03-2018 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : conform textelor Zonele afectate : conform textelor și hărții Fenomene : conform textelor Mesaj : MESAJ 1   ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 21 martie, ora 14 – 22 martie, ora 15 Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, […]

23 martie 2018, 20:28
 

ENE
Grindine
-1°C
4 km/h
Perceput de temperatură: -2°C
Presiunea: 1000 mb
Umiditate: 92%
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:14
Apus: 18:31
Prognoza 24 martie 2018
Zi
 

SSV
Noros
2°C
Vânt: 4 km/h SSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NV
Parţial înnourat
-7°C
Vânt: 4 km/h NV
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 81.077 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team