Ultima ora
Publicat: luni, 02 decembrie 2013

A început controlul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti

Secretarul de stat Raed Arafat a început, luni, verificările la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti unde chirurgul Dan Oprea a semnalat numeroase acte de malpraxis.

Arafat va fi ajutat în anchrta sa de un manager de spital şi preşedintele Colegiului Medicilor Prahova. Echipa de control a Ministerului Sănătăţii, condusă de secretarul de stat Raed Arafat, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti în jurul orei 10.00.
Un medic din Ploieşti denunţă multiple cazuri de malpraxis în spitalul în care lucrează. Medicul spune că condiţiile în care el şi colegii lui operează pun în pericol viaţa pacienţilor cu bună ştiinţă. Medicul dezvăluie că din lipsa resurselor este nevoit să reutilizeze ustensile de unică folosinţă. El precizează că bisturiile de unică folosinţă sunt folosite de zeci de ori, iar aparatele de sterilizare sunt stricate de luni de zile.

„Noi folosim bisturie electrice de unică folosinţă, de zeci de ori. Aţă cu ac sertizat se găseşte sporadic, de bază fiind tot aţa din timpurile doctorului Andreoiu. Pense LigaSure? Un lux sporadic. Disector ultrasonic – rachetă cosmică… Halate, câmpuri moi, de pe vremea lui Pazvante” spune doctorul Oprea în scrisoare într-o scrisoare deschisă. Acesta îi găseşte responsabile pe superiorii săi care nu reuşesc să rezolve situaţia.

„Aici sunt şefi de secţie de 20 de ani, de ei depinde dacă un pacient face sau nu o investigaţie de înaltă performanţă. Ăştia sunt veşnici şi nemuritori! Pentru ce să faci un doctorat, o altă specialitate, dacă ăştia te sufocă şi umilesc sistematic. Trebuie să-i aştepţi şi la WC, să obţii o semnătură! Dacă ai ghinion să nu te iubească, ăla eşti, împreună cu bolnavul tău cu tot”, mai spune medicul.

Medicul spune că lucrează de 20 de ani la Spitalul Judeţean Ploieşti.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>