Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

ActiveWatch: Lansarea ghidului de bune practici "Profesionisti romi in domeniul medical si terapia antidiscriminare"

ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei lanseaza ghidul de bune practici in derularea programelor de sustinere a tinerilor romi care studiaza medicina. Evenimentul va avea loc miercuri, 18 decembrie 2013, incepand cu ora 11:00, in Amfiteatrul mare al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Bulevardul Eroii Sanitari nr. 8.
Conferinta va marca finalul proiectului „O generatie de specialisti romi in domeniul medical” si reprezinta un moment de recunoastere a valorii si potentialului tinerilor romi care se pregatesc pentru o cariera in domeniul medicinei. Din aceasta perspectiva, privim prezenta dumneavoastra in cadrul evenimentului ca pe o rasplatire a efortului celor peste 100 de bursieri romi care studiaza in prezent in toate centrele universitare cu traditie medicala din Romania.
La eveniment vor participa Csaba Ferenc Asztalos, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Daniel Vasile, presedintele Agentiei Nationale pentru Romi, Gheorghe Sarau, consilier limba rromani in cadrul Ministerului Educatiei, prof. univ. dr. Ecaterina Ionescu, prorector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, Zoia Bitea, director executiv adjunct al Directiei de Sanatate Publica Bihor, bursieri din cadrul proiectului, ziaristi, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale si ai organizatiilor partenere.
Proiectul “O generatie de specialisti romi in domeniul medical” a fost implementat la nivel national in anii academici 2011-2012 si 2012-2013, continuand povestea unui concept Open Society Institute implementat in Romania inca din 2008. Programul s-a bucurat in ultimii doi ani universitari de o finantare din Fondul Social European. In aceasta perioada au fost sustinuti peste 400 de tineri romi care studiaza in domeniul medicinei sau care doreau sa se pregateasca pentru sustinerea examenului de admitere in cadrul unei institutii de profil.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=20148

Publicat de la data Dec 17 2013. Categorii SANATATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-03-2018 Ora : 9 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23 martie, orele 15 - 20 Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : ninsori, intensificări ale vântului, zăpadă spulberată, vreme deosebit de rece; Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 23 martie, orele 15 […]
  • Avertizare meteorologica
    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 21-03-2018 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : conform textelor Zonele afectate : conform textelor și hărții Fenomene : conform textelor Mesaj : MESAJ 1   ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 21 martie, ora 14 – 22 martie, ora 15 Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, […]

24 martie 2018, 4:09
 

NNE
Parţial înnourat
-3°C
4 km/h
Perceput de temperatură: -2°C
Presiunea: 1000 mb
Umiditate: 92%
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:12
Apus: 18:33
Prognoza 25 martie 2018
Zi
 

ENE
Noros
2°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

NE
Cer noros
0°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 81.223 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team