Ultima ora
Publicat: vineri, 04 august 2017

Activitati pentru copii in luna august la Muzeul Municipiului Bucuresti

În luna august 2017 Muzeul Municipiului București invită copiii să-și cunoască mai bine orașul, participând la activitățile desfășurate în muzee și case memoriale.

 

VARA ISTORIEI PE CALEA VICTORIEI

Școala de vară pentru copii de la Casa Filipescu-Cesianu

Copiii cu vârste cuprinse între 6 – 12 ani sunt așteptați la cea de-a treia ediție a școlii de vară organizate de Muzeul Municipiului București. Activitățile continuă în perioada 2 august – 26 august 2017, de miercuri până sâmbătă, orele 10:00 – 12:00, în grădina Casei Filipescu-Cesianu și în spațiile muzeale, în care se vor desfășura activități educative cu tematică variată, într-un spațiu prietenos și inedit.

Zilele de miercuri sunt dedicate workshop-urilor de realizare a hârtie manuală coordonate de Atelier Papelier, în zilele de joi și vineri participanții descoperă expozițiile permanente găzduite de Casa Filipescu-Cesianu: „Muzeul Vârstelor” și „În apropierea sfinților: frescele Mănăstirii Văcărești”. Zilele de sâmbătă sunt dedicate atelierelor de bandă desenată organizate în cadrul „Salonului de Bandă Desenată – Povești din București în benzi desenate”.

Caravana Muzeelor

Activitățile de vacanță organizate de Muzeul Municipiului București continuă și luna aceasta în patru muzee bucureştene, în perioada 2 august – 25 august 2017, de miercuri până vineri, orele 10:00 – 12:00.

Prin intermediul jocului și al artelor, copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani vor descoperi, pe înțelesul lor, câteva secrete ale muzeelor și tehnici artistice inspirate de obiectele de preț găzduite de acestea. Pe care, firește, le vor experimenta: cu pensula în mână și foaia albă în față, prin lucrări în creion, pastel, tempera, modelaj, ș.a.

În luna august copiii au ocazia să descopere:

Istoria unei colecții – Ligia și Pompiliu Macovei, 2 – 4 august 2017, Colecția de artă Ligia și Pompiliu Macovei

Viața cotidiană în secolul lui Theodor Aman, 9  – 11 august 2017, Muzeul Theodor Aman

Istoria unei familii: familia Babeș, 16-18 august 2017, Muzeul Victor Babeș

Despre modă, arte și invenții la Palatul Suțu, 23 – 25 august 2017, Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București

ȘCOALA DE ASTRONOMIE ÎN PLANETARIU

Școala de astronomie se desfășoară, în luna august, în planetariul Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”. În întunericul artificial, copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani vor fi însoțiți de bolta cerească, presărată de nenumărate stele.

Activitățile sunt programate pentru:

Duminică 6 august 2017, ora 11:00 – Prezentare generală a boltei înstelate și a mișcării ei.

Duminică 13 august 2017, ora 11:00 – Învățarea constelațiilor vizibile în timpul verii.

Duminică 20 august 2017, ora 11:00 – Mersul planetelor pe cer și aspectul cerului de pe alte planete.

Duminică 27 august 2017, ora 11:00 – Plimbare prin Universul cunoscut.

Înscrierile se pot face la adresa de e-mail: conferinte@muzeulbucurestiului.ro sau la numărul de telefon 0722.574.897, de luni până vineri, în intervalul 9:00-16:00.

Taxa de participare: 10 lei/ copil/ atelier (cu materiale incluse).

Contact: media@muzeulbucurestiului.ro

Detalii despre evenimentele organizate de Muzeul Municipiului București: https://www.muzeulbucurestiului.ro/evenimente.html

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>