Ultima ora
Publicat: miercuri, 04 decembrie 2013

Actorul Horia Săvescu – laureat al Premiului „Pro Cultura”

Horia Săvescu, actor al Teatrului German de Stat Timişoara (TGST), este  laureat  la categoria „Certitudini” la cea de-a XII-a ediţie a Premiilor „Pro Cultura Timisiensis”, cea mai importantă serie de distincţii culturale ale judeţului Timiş.

Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc

Luni, 9 decembrie 2013, ora 14,

în sala multifuncţională a Palatului Administrativ din Timişoara.

La ediția din acest an sunt distinse 21 de personalități ale vieții cultural-artistice și științifice, în cadrul a două secţiuni: „Seniori” şi „Certitudini”.

 

Horia Săvescu s-a născut în 1986 la Timişoara. A absolvit Secţia de Actorie în limba germană din cadrul Facultăţii de Muzică a Universităţii de Vest din Timişoara. Din 2008 este actor al TGST, jucând roluri foarte variate în spectacole ale acestei scene, precum în „Urâtul” de Marius von Mayenburg (regia Theodor-Cristian Popescu), „Comedie pe întuneric” de Peter Shaffer (regia Zeno Stanek), „Mountainbikerii” de Volker Schmidt (regia Radu Alexandru Nica), „Fetiţa din bolul peştelui auriu” de Morris Panych (regia Radu Afrim), „derdiedans”, spectacol coordonat de Florin Fieroiu, „Pescăruşul” de Cehov (regia Yuri Kordonsky) sau „Tineri fără Dumnezeu” după Ödön von Horváth (regia Clemens Bechtel). În octombrie 2010 a fost distins în cadrul Festivalului Interetnic de Teatru Arad cu Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar masculin, pentru prestaţia sa în rolul „Lucky” din spectacolul „Aşteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett, în regia Christianei J. Schneider.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>