Ultima ora
Publicat: luni, 02 decembrie 2013

Aderarea la spaţiul Schengen, în atenţia politicienilor de la nord şi sud de Dunăre

România şi Bulgaria trebuie să se bucure de un tratament corect, în conformitate cu criteriile stabilite pe Schengen, a declarat preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Bulgaria, Mihail Raykov Mikov, după întrevederea avută, luni, cu premierul Victor Ponta şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

„Europa trebuie să realizeze că în momentul în care România și Bulgaria „păzesc” o graniță externă foarte mare a Uniunii Europene, aceste două state trebuie să se bucure de un tratament corect, în conformitate cu criteriile stabilite pe Schengen”, a declarat Mikov.

„Cred că cele două comisii (subcomisii în cadrul Comisiilor juridice din Parlamentul Bulgariei și României — n.r.) vor continua să lucreze și vor concretiza această colaborare, astfel încât să fie auzite și de statele pesimiste cu privire la subiectul Schengen, să se audă și acolo semnalele pozitive din colaborarea noastră”, a afirmat Mikov după întrevederea cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, și cu premierul Victor Ponta, de la Palatul Parlamentului.

Acesta a precizat că, de curând, se dezvoltă „un centru trilateral” între România, Bulgaria și Serbia.

„Un lucru la care nici nu ne-am fi putut gândi (…). Același lucru este valabil și în ceea ce privește Mecanismul de Cooperare și Verificare. Am avut posibilitatea de a discuta cu domnul președinte Zgonea despre dimensiunile concrete privind implementarea directivelor europene de către Parlamentele celor două state”, a spus președintele Adunării Naționale a Republicii Bulgaria.

Printre subiectele abordate în cadrul întâlnirii s-a numărat și cel legat de dezvoltarea cursului inferior al Dunării, potrivit sursei citate.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>