Published On: lun, Ian 20th, 2014

Administrația Obama critică reprimarea demonstranților de către poliția din Ucraina

Share This
Tags

Casa Albă a acuzat guvernul Ucrainei pentru sporirea tensiunilor de la Kiev și a amenințat cu impunerea de sancțiuni acestei țări în cazul continuării folosirii violenței de către autorități.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, Caitlin Hayden, a declarat că guvernul de la Kiev „slăbește fundația democrației din Ucraina prin incriminarea protestelor pașnice și prin privarea societății civile și oponenților politici de protecția democratică fundamentală legală”.

Oficialul american a cerut autorităților din Ucraina să abroge noile legi care limitează protestele, să retragă trupele speciale ale poliției de pe străzile Kievului și să înceapă tratativele cu opoziția.

„Autoritățile americane vor continua să analizeze următori pași, inclusiv sancțiuni, ca răspuns la folosirea violenței”, a precizat Hayden într-o declarație.

Criza politică din Ucraina a izbucnit în Noiembrie, după decizia lui Yanukovych de a îngheța legăturile cu Uniunea Europeană și de a accepta un imens ajutor financiar din partea Rusiei. Această hotărâre a dat naștere unor ample proteste, care au crescut în intensitate după ce, de două ori, poliția a intervenit violent pentru a dispersa demonstranții.

Comments

comments

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Switch to mobile version