Ultima ora
Publicat: sâmbătă, 23 martie 2013

Admiterea la liceu: Află când se dă startul înscrierilor

Ministerul Educaţiei a publicat pe site calendarul admiterii la liceu pentru anul şcolar 2013-2014.

Înscrierile pentru probele de aptitudini şi de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă, în funcţie de profilul liceului, încep din 27 mai, iar înscrierile pentru repartizarea computerizată le vor face secretariatele şcolilor în data de 5 iulie.

Unităţile de învăţământ gimnaziale vor afişa oferta de şcolarizare sau de formare profesională pe 1 mai, când elevii se vor putea informa despre ce profil, ce domenii sau calificări profesionale pot urma în învăţământul liceal sau în cel profesional, se arată în calendar.

Între 13 şi 31 mai, vor avea loc şedinţe de instruire cu părinţii şi elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere şi a planului de şcolarizare.

Pe 5 iulie se va afişa la fiecare unitate de învăţământ gimnazială, lista candidaţilor, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere. Tot atunci, secretariatele şcolilor vor completa fişele de înscriere ale elevilor.

Pe 8 iulie se vor elibera fişele de înscriere pentru candidaţii care solicită să participe la admitere în alt judeţ. Înscrierea pentru probele de aptitudini are loc între 27 şi 29 mai, urmând ca acestea să se ţină între 30 mai – 1 iunie.

Rezultatele se vor afişa pe 3 iunie, în aceeaşi zi în care se vor depune contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 4 iunie. Acelaşi calendar de admitere este valabil şi pentru probele de limbă modernă sau maternă.

Calendarul Admiterii 2013_var Finala

Sursa: edu-news.ro

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>