Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Adolescenţa ca ofrandă

Publicat: luni, 17 februarie 2014

Hoţii sunt specializaţi să ne fure bunurile de sub lacăte, răul cel mai mic deci, împotriva căruia avem cele mai eficiente riposte şi căi de prevenire. Calvarul începe de aici încolo. Politicienii ne fură bunurile pe care le încredinţăm lor de nevoie prin sistemul electoral. Preoţii plantează la fiecare colţ de stradă biserici-capcană cu taxă de intrare bine camuflată şi reduceri de sezon, unele reale, în care cădem en gros şi en detail fără scăpare. Ele se pretind a fi i spitale pentru suflet cu serviciu ambulatoriu în absenţa spitalelor pentru vindecările trupului, ca şi cum suportul trupului e sufletul şi nu invers. Sunt vizaţi copiii cu forme apetisante şi fotogenici, tinerii, bărbaţii neamului cei mai atractivi, nevestele cele mai apetisante.

Ca să înţelegi fenomenul trebuie să cunoşti formele minciunii. Căci o minciună nu e numai mistificarea unui adevăr nici a majorităţii adevărurilor, cea mai periculoasă minciună este un adevăr parţial, o comunicare parţială, o mărturisire parţială, un patriotism cu paranteze. Există şi circumstanţe favorizante. Pentru că minciuna prinde cel mai bine pe răsadurile cu adevăr, cu credinţă, cel mai adesea păzite de preoţi. Cele mai multe şanse le ai împotriva unor duşmani identificaţi, cunoscuţi. Şansele tale scad pe măsură ce te predai unui prieten incorect, unui duhovnic interesat să tacă pentru a te confisca în folosul lui.

Aşa s-a întâmplat şi cu eleva răpită de biserică înainte de a ajunge la o vârstă la care a alege presupune a înţelege până la capăt.

Adrian ONICESCU

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=23857

Publicat de la data feb. 17 2014. Categorii Editorial, Opinii. Comentarii.

Zona comentariilor

Meteo în țară

19 august 2018, 15:21
 

N
Soare
31°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 35°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 28%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 5
Răsarit: 6:23
Apus: 20:15
Prognoza 20 august 2018
Zi
 

ENE
Parţial însorit
31°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Predominant senin
17°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 17-08-2018 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 17 august, ora 13 – 19 august, ora 22 Zonele afectate : conform textului; Fenomene : intervale de timp cu manifestări de instabilitate atmosferică; Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 17 august, ora 13 – 19 august, ora 22Fenomene vizate: […]

Loto

Horoscop

  • 121.932 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team