Ultima ora
Publicat: miercuri, 11 decembrie 2013

Adoptarea legii privind amnistierea, amânată

Legea privind aministierea va fi scoasă de pe ordinea de zi a Plenului, a anunţat, marţi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Anterior, deputatul Nicolae Păun a afirmat  că iniţiativa sa legislativă privind amnistia a fost scoasă de pe ordinea de zi „la comandă”, „după ce s-a primit un telefon” şi din „teamă”.

„De ce azi-noapte până târziu, au stat (Comisia juridică – n.r.) să redacteze un raport de adoptare? Astăzi, la comanda nu ştiu cui, a fost scoasă de pe ordinea de zi. Trebuie să avem curajul să spunem «Da» sau «Nu». Foarte bine, putea să plece de la Comisia juridică cu raport de respingere. (…) Există pe ordinea de zi astăzi, după care se primeşte un telefon, se ia pauză şi se spune «Nu. Scoateţi de pe ordinea de zi», ce să mai înţeleg? Înseamnă că s-a consultat cu cineva între timp”, a declarat Păun.

„Comitetul liderilor grupurilor parlamentare a decis scoaterea de pe ordinea de zi a poziţiei 22, cu privire la amnistiere. Celelalte proiecte rămân pe ordinea de zi”, a anunţat Zgonea în plenul Camerei Deputaţilor.

Mai multe partide au anunțat că vor vota împotriva aceste legi, iar președintele Traian Băsescu a afirmat că o asemenea lege ar avea ”efecte catastrofale pentru MCV”.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>