Ultima ora
Publicat: miercuri, 04 decembrie 2013

Adrian Năstase A CÂŞTIGAT procesul cu Inspectoratul de Stat în Construcţii

Judecătoria Sectorului 5 i-a dat câştig de cauză lui Adrian Năstase în procesul intentat Inspectoratului de Stat în Construcţii. Adrian Nastase a acuzat ISC că i-a prejudiciat imaginea prin comunicatul în care se afirma că nu a plătit partea sa de prejudiciu din dosarul Trofeul calităţii, de aproximativ 750.000 de euro.

Pe 27 noiembrie, un reprezentant al ISC a spus despre comunicatul pe care institutia l-a publicat pe 13 februarie, ca acesta a fost intocmit pe baza unor inscrisuri detinute de ISC. Prin urmare, avocatul lui Adrian Nastase a cerut judecatorului ca ISC sa recunoasca public faptul ca a emis un comunicat eronat si sa publice pe site-ul institutiei un comunicat prin care sa dezminta documentul mentionat.

Inspectoratul de Stat in Constructii preciza, intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei pe 13 februarie, ca a transmis datele de identificare ale ISC direct catre imputernicitii lui Adrian Nastase si sustinea ca acestia nu au comunicat institutiei dovada consemnarii sumei de bani precizata in notificare.

”Intentia domnului Adrian Nastase de a achita suma de 3.337.452,53 RON nu poate fi asimilata cu refuzul ISC de a primi banii, in conditiile in care, pe de o parte, potrivit art. 2 din O.U.G. nr. 146/2002, operatiunile de incasari privind fondurile publice se deruleaza prin trezoreria statului, iar pe de alta parte, executorul judecatoresc este obligat sa aiba rol activ, staruind, prin toate mijloacele admise de lege, pentru realizarea integrala si cu celeritate a obligatiei prevazute in titlul executoriu”, sustinea Inspectoratul in comunicatul citat.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>