Ultima ora
Publicat: marți, 17 septembrie 2013

Aeroportul aflat la cea mai mare altitudine din lume, deschis pentru zboruri comerciale

Daocheng Yading Airport, aflat în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei și situat  la cea mai mare altitudine din lume și-a început  de ieri operaţiunile comerciale.

Odată cu deschiderea acestei aerogări din districtul Daocheng, în provincia autonomă tibetană Garzi, timpul de călătorie între această regiune şi Chengdu, capitala provinciei în care se află va fi redus de la două zile cu autobuzul, în prezent, la 65 de minute cu avionul, de acum înainte.

Aeroportul, situat la altitudinea de 4.411 metri deasupra nivelului mării, va avea pentru început, o cursă zilnică pe ruta Chengdu-Daocheng. Un bilet va costa, potrivit biroului local de turism, 1.600 yuani/segment (circa 260 de dolari).

De la 1 octombrie, este de aşteptat să fie inaugurate zboruri din Daocheng spre municipalitatea Chongqing, un business hub din sud+vestul Chinei, şi spre regiunea Maerkang în prefectura Aba Tibetan-Qiang. Mai apoi, în 2014, vor fi introduse zboruri directe către mega-oraşe precum Guangyhou, Shanghai şi Xi’an.

Aeroportul Daocheng se află la 159 km de Rezervaţia Naturală Yading în estul Platoului Tibetan Qinghai, regiune cunoscută şi sub denumirea de “ultimul ţinut pur de pe planeta albastră”.

Până la inaugurarea acestui aeroport, Bangda Airport din regiunea Qamdo în Tibet, era aeroportul situat la cea mai mare altitudine, fiind poziţionat la 4.334 de metri.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>