Ultima ora
Publicat: duminică, 15 decembrie 2013

Aleşii neamului visează la o nouă lege a pensiilor

Senatorul social democrat Toni Greblă a declarat vineri, la o întâlnire cu reprezentanții persoanelor vârstnice din județ, că este convins că în anul 2014 va fi adoptată o nouă lege a pensiilor.

„În viitoarea lege, nu ne propunem să micșorăm pensiile normale, dar sunt niște pensii exagerate și sunt niște inechități absolut flagrante, pe care trebuie să le modificăm, ocazie cu care poate fi modificată și anomalia din legea de astăzi — pensiile se indexează cu coeficientul de inflație. De exemplu, pensia de 10.000 de lei indexată cu coeficientul de inflație face să crească diferența între cea mai mică și cea mai mare, căci dacă indexezi cu 3 % pensia de 700 de lei nu e același lucru cu 3 % la pensia de 10.000 de lei. Trebuie să modificăm și legea asta. Sunt convins că 2014 va fi anul în care o nouă legea a pensiilor va fi făcută și ea va fi aplicată din 2015. (…) Există nemulțumiri în sistemul de pensii, legate de niște inechități flagrante și dacă nu ne propunem ca în 2014 să regândim legea pensiilor și să venim cu o lege de la pensia cea mai mare până la pensia cea mai mică într-o anume proporție și să corectăm excesele anilor trecuți, prin excese înțelegând și pensii nepermis de mari….Pensia de peste 30.000 de lei este și acum în plată, pentru că nu vrem să modificăm cota unica de impozitare în acest domeniu, de parcă asta ar fi cheia tuturor succeselor. Cel care a obținut prin hotărâre judecătorească 30.000 de lei pensie o primește și astăzi și dacă nu o impozităm, ea va rămâne la fel”, a declarat Toni Greblă.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>