Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

AMBASADORUL ION M. ANGHEL, ANIVERSAT LA 90 DE ANI

Publicat: luni, 18 decembrie 2017

Academia Oamenilor de Ştiinţă din România l-a celebrat pe Ambasadorul Ion M. Anghel la împlinirea venerabilei vârste de 90 de ani. Sesiunea specială a avut loc în data de 12.12.2017, în Sala Drepturile Omului a AOSR, în prezenţa unui public format din membri ai corpului academic, oameni politici, diplomaţi, personalităţi ale vieţii ştiinţifice şi culturale. Prin Gen. (r) prof. univ. dr. Vasile Cândea, preşedintele de onoare al AOSR, şi prof. univ. dr. ing. Adrian Badea, preşedintele AOSR, conducerea instituţiei şi-a prezentat, în cadrul evenimentului, înalta preţuire pentru cel sărbătorit, membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

 

Preşedintele Adrian Badea, amfitrionul întâlnirii, a făcut un curriculum vitae al Ambasadorului Ion M. Anghel, subliniind cele mai importante momente din cariera de diplomat, jurist şi profesor universitar a acestuia. Rolul jucat în diplomaţie, activitatea de aproape şapte decenii în câmpul relaţiilor internaţionale, opera academică îl recomandă pe domnul ambasador drept una dintre personalităţile emblematice ale domeniului din ultima jumătate de secol. Foarte important este, a precizat preşedintele AOSR, faptul că Ion M. Anghel, chiar şi la o vârstă venerabilă, rămâne activ pe plan ştiinţific, scriind şi publicând, în continuare, lucrări şi tratate de specialitate. În cadrul Programului pe care Academia Oamenilor de Ştiinţă din România îl pregăteşte pentru a celebra Centenarul Marii Uniri, de-a lungul anului 2018, se înscrie o lucrare de amploare, realizată de ambasadorul Ion. M. Anghel, pe tema: 100 de ani de diplomaţie românească. Sintetizând portretizarea prin câteva definiţii, preşedintele AOSR l-a calificat pe domnul ambasador drept „un om excepţional”, „un om între oameni”.

 

Ambasadorul Constantin Vlad, o altă personalitate de prim rang a diplomaţiei româneşti, membru titular fondator al Academiei Oamenilor de Știință din România și membru al Consiliului Onorific al AOSR (omagiat de instituţie la împlinirea vârstei de 90 de ani în data de 25 noiembrie 2016), a prezentat Laudatio, în care au fost reliefate principalele merite şi contribuţii ale diplomatului Ion M. Anghel în cadrul relaţiilor internaţionale, în sfera legislativă, în aria universitară şi a cercetării ştiinţifice. În opinia vorbitorului, solida pregătire de specialitate, profesionalismul exemplar, seriozitatea, disciplina, spiritul de răspundere, munca asiduă sunt elemente definitorii ale personalităţii celui sărbătorit. Diplomat de carieră, „un diplomat român în slujba ţării” (titlul volumului omagial la împlinirea a 85 de ani), profesionist al unei diplomaţii active, dedicate intereselor României, profesor universitar, Ion M. Anghel a dezvoltat o carieră plină de reuşite, cu un palmares impresionant: a fost şef de misiune, a negociat peste 80 de tratate, a participat la pregătirea unor acte legislative importante, este autorul unei opere impresionante, care cuprinde peste 35 de tratate academice şi cărţi, peste 150 de articole, activează de 67 de ani în profesie şi în învăţământul superior, a fost decan de trei ori ş.a. Pentru activitatea şi opera sa, a primit premii importante, între care: Premiul Fundaţiei Nicolae Titulescu, Premiul „Grigore Gafencu”  al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

 

Cu prilejul împlinirii vârstei de 90 de ani, în semn de omagiu şi de apreciere a activităţii în domeniile diplomaţiei, procesului legislativ, cercetării ştiinţifice şi învăţământului universitar şi a prodigioasei opere ştiinţifice, Prezidiul şi Consiliul Ştiinţific ale Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, prin preşedintele Adrian Badea, au acordat Excelenţei Sale Domnului Ambasador Ion M. Anghel Diploma Jubiliară şi Medalia de Aur. Momentul a fost urmat de o serie de mesaje de apreciere exprimate de reprezentanţi ai mediului academic şi diplomatic.

 

În final, ambasadorul Ion M. Anghel a declarat că sesiunea de omagiere organizată de Academia Oamenilor de Ştiinţă din România şi distincţiile primite reprezintă pentru domnia sa „un moment de încoronare” a unei activităţi de aproape şapte decenii dedicate României, educaţiei, cercetării şi ştiinţei. Făcând o trecere în revistă a carierei domniei sale, a precizat că, după 1965, în condiţiile politicii de independenţă promovate la nivel oficial, România, prin profesionalismul diplomaţiei româneşti, ajunsese să dezvolte propria politică externă, discutând de pe poziţii de egalitate cu celelalte state, la nivel internaţional. Revenind în prezent, la condiţia de azi a ţării, domnia sa a pledat pentru necesitatea ca România să-şi afirme demnitatea şi identitatea naţională pe scena relaţiilor internaţionale, în concertul lumii contemporane şi al globalizării. În final, a afirmat că unul dintre cele mai importante proiecte la care lucrează este cel dedicat Centenarului Marii Uniri, în 2018, lucrarea „Un secol de diplomaţie românească”. 

 

 

Biroul de Comunicare și Relații Publice al Academiei Oamenilor de Știință din România

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=88753

Publicat de la data dec. 18 2017. Categorii Cultură, CULTURA.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 septembrie 2018, 19:05
 

NE
Parţial însorit
17°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 17°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 27%
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 7:06
Apus: 19:08
Prognoza 26 septembrie 2018
Zi
 

NNE
Parţial însorit
17°C
Vânt: 7 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

NNE
Parţial înnourat
3°C
Vânt: 0 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 25-09-2018 Ora : 10 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 10:00 si 16:00 In zona : Județul Suceava: zona joasă;Județul Vaslui;Județul Bacău: zona joasă;Județul Botoşani;Județul Neamţ: zona joasă;Județul Iaşi; Se vor semnala : intensificări locale ale vântului ce vor atinge la rafală viteze de 55...65 km/h.
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 25-09-2018 Ora : 9 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 25 septembrie, ora 09.30 – 27 septembrie, ora 09.00 Zonele afectate : conform textului Fenomene : temperaturi scăzute, intensificări ale vântului, brumă timpurie Mesaj : ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: temperaturi scăzute, intensificări ale vântului, brumă timpurie; Interval de valabilitate: 25 […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 25-09-2018 Ora : 9 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 09:00 si 15:00 In zona : Județul Prahova: zona de munte;Județul Argeş: zona de munte;Județul Dâmboviţa: zona de munte;Județul Buzău: zona de munte; Se vor semnala : intensificări ale vântului, mai ales la altitudini de peste 1800 m, cu […]
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 23-09-2018 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 23 septembrie, ora 23 – 26 septembrie, ora 08 Zonele afectate : conform textului Fenomene : intensificări ale vântului, răcire accentuată Mesaj :   INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: intensificări ale vântului, răcire accentuată; Interval de valabilitate: 23 septembrie, ora 23 – […]

Loto

Horoscop

 • 132.509 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team