Ultima ora
Publicat: marți, 02 mai 2017

ANAF: 45% dintre contribuabilii verificați pe Litoral, sancționați doar cu avertismente

       ANAF, prin Direcția Generalã Antifraudã Fiscalã, a desfãșurat în perioada 28-30 aprilie o amplã acțiune de verificare a contribuabililor care desfãșoarã pe Litoral activitãți cu risc fiscal.  Aplicarea sancțiunilor pentru faptele contravenționale constatate pe parcursul controalelor operative s-a realizat în consonanțã cu spiritul legii prevenției, existând multe situații în care sancțiunile contravenționale aplicate au fost avertismente.

        Astfel, în cadrul acțiunilor derulate, în zilele de sâmbãtã și duminicã, 29 și 30 aprilie 2017, inspectorii antifraudã din cadrul Direcției regionale antifraudã Constanța  au sancționat cu avertisment peste 45 % din faptele contravenționale constatate, în condițiile în care au fost verificați 48 contribuabili și au fost constatate fapte contravenționale pentru care au fost aplicate amenzi în valoare totalã de 129.500 lei.
        La nivel național, inspectorii antifraudã au verificat 256 de contribuabili la care au constatat fapte contravenționale pentru care au aplicat amenzi în valoare totalã de 1.196.400 lei și au dispus confiscarea de sume nejustificate și bunuri fãrã proveniențã legalã în valoare de 70.196 lei.
        Totodatã, în situații care relevau un grad ridicat de neconformare, a fost dispusã suspendarea activitãții pentru 9 contribuabili, 5 pentru nerespectarea obligației de a emite bonuri fiscale și 4 pentru comercializarea de bãuturi alcoolice nemarcate.
        Acțiunile de pe Litoral au beneficiat de sprijinul Brigãzii Speciale de Intervenție Vlad Tepeș a Jandarmeriei Române. Precizãm cã prin atitudinea și modalitatea de control abordate nu a fost afectatã desfãșurarea evenimentelor ori clientela.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>