Ultima ora
Publicat: vineri, 03 martie 2017

ANAF a colectat aproximativ 32 mld lei, în primele 2 luni

Situația încasãrilor bugetare a fost analizata astazi în cadrul unei întâlniri dintre prim-ministrul României, domnul Sorin Grindeanu, ministrul Finanțelor Publice, domnul Viorel Ștefan și președintele ANAF, domnul Bogdan-Nicolae Stan. 
Președintele ANAF a arãtat cã totalul veniturilor bugetare colectate de Agenþia Naþionalã de Administrare Fiscalã cumulat ianuarie și februarie 2017 a însumat 31.991,1 mil.lei, ceea ce reprezintã o diminuare cu doar0,9%indice nominal fata de perioada similara a anului trecut și în condițiile în care încasãrile din ianuarie 2016 s-au realizat prin aplicarea cotei de 24% TVA, în timp ce ianuarie 2017 a reflectat colectarea TVA în cotã de 20%.
Totalul veniturilor bugetare realizate de Agenþia Naþionalã de Administrare Fiscalã în luna  februarie 2017 a însumat 13.873,8 mil.lei ceea ce reprezintã o depãºire cu 6,7%indice nominal, respectiv cu 874,0 mil.lei  în cifre absolute mai mult fațã de perioadã similarã a anului 2016 (12.999,7 mil.lei), în condițiile în care cota de TVA în luna februarie 2016 era de 20 %, iar în luna februarie 2017 de 19%.
 În acest context, premierul României a solicitat creșterea gradului de colectare a veniturilor bugetare administrate de ANAF și intensificarea mãsurilor de îmbunãtãțire a conformãrii voluntare. De asemenea, acesta și-a exprimat disponibilitatea în susținerea demersurilor ANAF pentru soluționarea problemelor administrative, care afecteazã în prezent activitatea instituției.  
Ca urmare  a acestei analize, Președintele ANAF, domnul Bogdan – Nicolae Stan a convocat, în cursul zilei de luni, 6 martie, o întâlnire de lucru cu conducerea Direcțiilor Generale Regionale ale Finanțelor Publice,  Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili și a Direcției Generale Antifraudã Fiscalã, în vederea structurãrii unui plan urgent de acțiune, care urmeazã a fi adus la cunoștința prim-ministrului, la începutul sãptãmânii viitoare.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>