Ultima ora
Publicat: marți, 03 decembrie 2013

Ancheta la SJU Ploiești va fi prelungită până săptămâna viitoare

Ancheta debutată luni la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești va fi prelungită până la începutul săptămânii următoare, a anunţat, marţi, secretarul de Stat Raed Arafat, precizând că, pe această perioadă, se vrea suspendarea managerului spitalului.

”Problemele majore pe care le analizăm sunt modul în care au fost utilizați banii și care sunt prioritățiile spitalului. Chiar am început să comparăm spitalul cu alte spitale de același fel din țară. Deci, din punctul de vedere al comisie, și am discutat acest subiect și cu domnul ministru, este necesară prelungirea acțiunii de verificare și control până la începutul săptămânii viitoare”, a explicat Arafat.

Acesta a propus ca ancheta să meargă înainte în liniște și a spus că s-a înaintat o propunere către CJ pentru ca managerul spitalului să fie suspendat pe durata anchetei.

”Această prelungire este extrem de necesară ca să venim cu date reale. Sunt probleme organizatorice majore, sunt probleme de respectare a structurii spitalului foarte serioase”, a completat secretarul de stat.

Ancheta a fost declanşată după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat lipsa de implicare a autorităţilor, lipsa dotărilor şi mai ales a medicamentelor, spunând că Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti este „umilit, abandonat de toţi” şi că, deşi în spital s-au abordat tehnici chirurgicale de nivel universitar, la nivelul unităţii sanitare nu se alocă fonduri, bisturiele electrice de unică folosinţă sunt folosite „de zeci de ori”, iar alte dotări sunt „de pe vremea lui Pazvante”.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>