Ultima ora
Publicat: sâmbătă, 25 ianuarie 2014

ANM: Codul portocaliu de ninsori şi viscol poate fi extins până luni

Avertizarea cod portocaliu de ninsori şi viscol, valabilă până duminică la ora 22.00, ar putea fi prelungită până luni, cu posibilitatea de a fi emis şi codul roşu în anumite zone, anunţă ANM.

„Situaţia nu este înspăimântătoare, dar este de durată”, a declarat Directorul ANM, Ion Sandu, vineri, în cadrul comandamentului de iarnă.

El nu a exclus însă posibilitatea ca această atenţionare cod portocaliu, valabilă în prezent până duminică, ora 22.00, să fie prelungită până luni.

„Nu este viscolul care se anunţă, înspăimântător, că nu a mai fost niciodată, dar perioada e foarte lungă şi, atunci, nu excludem posibilitatea ca, în cazul în care se vor depăşi 50 centimetri/mp în 24 ore, să apară şi coduri roşii, nowcasting în prima fază, pentru a respecta parametrii foarte clar stabiliţi cu aceste coduri”, a spus Sandu.

El a recomandat populaţiei să nu plece în afara oraşului dacă nu este absolut necesar, începând cu noaptea de vineri până duminică după-masă.

Conform atenţionării ANM, viscolul puternic va continua în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi zonele montane aferente, precum şi în nordul Dobrogei. În aceste regiuni vântul va sufla în rafale de peste 70…80 km/h, ninsoarea va fi puternic viscolită şi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

De asemenea, în intervalul menţionat, în sudul Transilvaniei şi centrul Moldovei va ninge, vântul va avea intensificări, cu viteze de 60…70 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită. În cursul zilei de astăzi, 25 ianuarie, în jumătatea sudică a Dobrogei vor predomina ploile, moderate cantitativ, izolat se va depune polei, iar vântul va sufla cu rafale de peste 70…80 km/h.

O nouă informare va fi făcută publică în cursul serii de sâmbătă, 25 ianuarie.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>