Ultima ora
Publicat: joi, 12 decembrie 2013

Antonescu îi cere lui Zgonea rediscutarea Codului penal

Preşedintele Senatului Crin Antonescu i-a cerut preşedintelui Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea să rediscute legea care dă demnitarilor şi primarilor super-imunitate.

Antonescu a spus că va cere parlamentarilor PNL să voteze împotriva legii cînd va fi rediscutată în Parlament. De asemenea, liderul PNL a mai spus ca partidul se opune si legii amnistiei si gratierii.

„Informaţiile pe baza cărora am comentat erau incomplete. Am pornit de la premisa că acest pachet de modificări la Codul penal, deşi scot parlamentari şi demnitari în general din categoria funcţionarilor publici, îi menţin totuşi, cu certitudine, într-o zonă în care pot fi anchetaţi, trimişi în judecată şi condamnaţi pentru încălcarea diverselor legi. Trebuie să admit deşi nu îmi face nicio plăcere că nu am fost suficient informat. Există riscul, după toate elementele care au fost aduse, ca această interpretare să fie dată. (…) Îmi asum întreaga responsabilitate în exclusivitate. Pentru mine contează să facem lucrul corect. Contează ca legislaţia pe care noi o votăm să nu fie una preferenţială. Îi propun preşedintelui Camerei ca în cazul în care nu a dsemnat legea votată în plenul Camerei, să o repună în discuţie. O discuţie transparentă, descisă, amănunţită, cu argumente. Dacă acest lucru nu este posibil sau domnul Zgonea nu este de acord cu poziţia mea, atunci când proiectul va fi trimis spre reexaminare, voi propune deputaţilor PNL să respingă prin vot toate acele modificări aduse”, a declat Crin Antonescu.

Antonescu a mai spus că a convocat pentru vineri la 12 Biroul Politic al partidului pentru a lua o decizie cu forţă politică pentru toţi deputaţii PNL”.

În altă ordine de idei,  Curtea Constituţională a decis, joi, că articolul din Codul Penal prin care a fost înlăturată prescripţia răspunderii penale pentru omor este constituţional.

Curtea Constituţională a decis, joi, cu majoritate de voturi, că torţionarilor nu li se aplică prescripţia infracţiunilor comise. (…) Cu majoritate de voturi, Curtea a respins excepţia de neconstituţionalitate a articolului 125 din Codul Penal. Concret, să zicem, cum s-a spus în presă, prescripţia infracţiunilor comise de torţionari, cum spuneaţi dumneavostră, nu se împlineşte, deci nu se aplică prescripţia. Faptele nu se prescriu. Adică, mai exact, faptele de crimă, de exmplu, nu sunt prescriptibile, nici răspunderea penală, nici executarea pedepsei, a declarat Augustin Zegrean.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>