Ultima ora
Publicat: sâmbătă, 25 mai 2013

Antonescu: O remaniere poate fi făcută oricând

Nu există discuții în cadrul USL privind o reîmpărțire ministerelor, o remaniere poate fi făcută oricând, a declarat, vineri, președintele PNL, Crin Antonescu.

„Nu a existat şi nu există nicio discuţie despre reaşezarea ponderii, reîmpărţirea ministerelor, 70 cu 30, 48 cu 52, absolut deloc! Tot ceea ce-am discutat şi tot ceea ce ştiu că doreşte să propună premierul sunt nişte completări la protocolul USL de natură, să spunem, organizatorică, şi legat de un calendar al obiectivelor, al obiectivelor nu doar de guvernare, al obiectivelor care sunt politice şi parlamentare, cum ar fi de pildă regionalizarea. Dar nu s-a pus acolo problema să începem să tragem de ministere şi de miniştri, iar despre o remaniere premierul ieri a dezminţit. Nici eu de bună seamă… Nu are aşa ceva de gând, nu mi-a spus nici mie”, a spus Antonescu.

Acesta a detaliat și subiectul remanierii guvernamentale, spunând că o astfel de operațiune poate fi făcută oricând, dar că nu este cazul acum.

„Repet însă, o remaniere poate să survină oricând! Nu e o chestiune care se anunţă cu trei luni înainte, pentru că remaniezi pe cineva atunci când din diverse motive e mai bine ca omul respectiv să fie înlocuit. Deocamdată, premierul nu simte o asemenea nevoie, nu are o asemenea situaţie şi nici noi, ca PNL, pentru că la urma urmei şi noi putem să cerem în ce-i priveşte pe miniştrii noştri o remaniere, dar nu e cazul!”, a explicat Crin Antonescu.

Preşedintele liberal  speră ca discuţia privindu-l pe senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu să se închidă, precizând că nu este şi nici nu simte să fie „obiectul unei tranzacţii”, aşa cum susţine premierul Victor Ponta

„Dacă ar tranzacţiona numai dl Sorin Roşca Stănescu nici nu aş fi foarte alarmat. Nici nu sunt şi nici nu simt să fiu obiectul unei tranzacţii, nici nu vreau să completez această discuţie, sper însă că ea se închide, că altfel luăm acolo nişte măsuri de înăsprire a disciplinei la protocol şi te pomeneşti pe cine sancţionăm, că deocamdată dl Sorin Roşca Stănescu tace, după cum vedeţi. Este o apreciere a premierului, pentru care are sau nu are argumente. Este problema domniei sale. Eu sunt bine, sănătos şi în afara oricărui pericol”, a spus Antonescu, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Întrebat de ziarişti dacă, la Delegaţia Permanentă a PNL se va discuta excluderea lui Chiliman, Antonescu a răspuns: „Da, va exista”.

„Eu, discuţia asta despre excluderea lui Chiliman, ca şi când asta s-ar fi întâmplat în fiecare săptămână, o am de un an şi ceva. Domnul Chiliman dacă în fine va fi exclus luni, va fi exclus pentru prima dată, pentru ultima oară, o dată. De un an de zile discutăm parcă această excludere s-ar fi consumat. Dacă se va întâmpla aşa ceva şi dacă vom avea un subiect excluderea domnului Chiliman, vă invit respectuos să discutăm atunci când se va întâmpla, nu ca ipoteză”, a precizat Crin Antonescu.

La insistenţele ziariştilor, Crin Antonescu a confirmat faptul că la Delegaţia Permanentă de luni a PNL se va discuta despre excluderea lui Andrei Chiliman.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>