Ultima ora
Publicat: miercuri, 19 februarie 2014

Antonescu: Până una, alta, am cam fost daţi afară de la guvernare VIDEO

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, se plânge că premierul Victor Ponta obligă PNL să accepte „transformarea forţată a USL într-o construcţie PSD-ista cu partide artificiale care nu mai păstrează din USL decât 2 litere”.

Prezentăm principalele declaraţiile ale liderului PNL:
Premierul mi-a propus ca interimari pentru aceste doua ministere sa fie numiti actualii ministri liberali din cabinet, eu am declinat aceasta propunere, aratand ca putem sa mergem pe numiri definitive, nu sa inventam interimate, cu ministrii liberali propusi si ca luni mergem in Parlament pentru ca propunerea Klaus Iohannis sa fie pusa in practica, incheind rezonabil criza din Guvern.

Premierul nu a fost de acord, a respins practic pachetul propunerilor noastre si a luat decizia de a numi interimari din USD.nPNL nu cerea nimic in plus fata de intelegerea initiala – cele 4 propuneri de ministri pe portofolii pe care le detinea deja, si un portofoliu de vicepremier, formalitate care presupune trecerea prin Parlament.

In legatura cu aceasta propunere a noastra, USD a inventat tot felul de propuneri pentru a nu-l accepta pe Iohannis vicepremier. Ponta construieste un guvern USD care sa inlocuiasca un guvern USL. Ponta ne pune in fata alternativei de a deveni PNL un fel de anexa a USD
Noi nu avem nici un fel de motiv sa acceptam transformarea fortata a USL intr-o constructie PSD-ista cu partide artificiale care nu mai pastreaza din USL decit 2 litere
Noi facem toate eforturile pentru ca USL, cu principiile ei, cu programul ei, sa mearga mai departe.

In sensul acesta, pentru ca dl. Ponta asteapta pina luni propunerile noastre, de parca nu ar fi clare, ii stam a dispozitie pina luni cu propunerile pe care le-am facut. Luni seara sau marţi, vom avea fie un guvern USL, fie un guvern USD, lipsit de orice legitimitate şi căruia, ca atare, noi îi vom cere demisia imediată. Până una, alta, am cam fost daţi afară de la guvernare.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>