Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Antonescu: Proiectul privind trecerea STS la MAI va fi depus la Camera Deputaţilor

Crin Antonescu, a declarat, luni, că proiectul de lege prin care se propune trecera Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) la Ministerul de Interne va fi depus la Camera Deputaţilor.

„Proiectul nu va fi depus la Senat. După evaluarea mea, Senatul este camera decizională pentru acest proiect de lege, el va fi depus la Camera Deputaţilor”, a declarat Crin Antonescu.

Proiectul vine după accidentul din Apuseni, acolo unde premierul Victor Ponta a considerat vinovat Serviciul de Telecomunicaţii şi a cerut demisia şefului instituţiei Marcel Opriş.

Proiectul USL de trecere a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în subordinea Ministerului Afacerilor Interne prevede ca şeful acestei instituţii să devină secretar de stat în cadrul ministerului de resort şi, mai mult, să poată fi schimbat de premier.

Proiectul de lege are cinci articole.

Primul spune că STS se reorganizează ca Departament de Telecomunicaţii Speciale şi devine o structură cu personalitate juridică care are în componenţa conducerii şi trei subsecretari de stat. Un proiect pe care USL vrea să-l treacă în regim de urgenţă.

Proiectul mai precizează că, la momentul intării în vigoare, MAI va prelua de la STS patrimoniul, bugetul, personalul şi posturile aferente.

Proiectul abrogă o serie de articole din Legea STS care prevăd că serviciul se află în coordonarea CSAT.

Pe de altă parte, hărţile STS, făcute publice din momentul accidentului, arată că datele primite de la furnizorii de telefonie mobilă arată arii aproape diferite, iar acest lucru implică un teritoriu foarte mare de acoperit.Premierul Victor Ponta a declarat duminică, în cadrul conferinţei de presă a USL că „USL va iniţia,luni, în Biroul Permanent al Senatului, un proiect de lege prin care Serviciul de TelecomunicaţiiSpeciale (STS) va trece la Ministerul de Interne, în coordonarea Departamentului pentru Situaţii deUrgenţă, document care va fi aprobat în procedură de urgenţă „.

În conformitate cu legea, trei instituții au competențe în astfel de situații – ROMATSA, ISU și STS, gestionarul sistemului de apeluri de urgență 112. Au fost clar reliefate disfuncționalități în activitatea celor trei instituții. (…) Și la STS trebuia să existe o asumare a răspunderii, din păcate nu s-a întâmplat acest lucru”, a spus Victor Ponta referitor la accidentul aviatic din Apuseni.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=23146

Publicat de la data Feb 3 2014. Categorii POLITIC.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Avertizare nowcasting
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 18-03-2018 Ora : 17 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 17:30 si 20:30 In zona : Județul Constanta: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Eforie, Cumpăna, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albești, Mihai Viteazu, Pecineaga, Istria, Săcele, Costinești, Mangalia;Județul Tulcea: Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Nufăru, Beștepe, […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-03-2018 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 18 martie, orele 12 – 23 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : precipitații în general moderate cantitativ, polei, intensificări ale vântului, răcire accentuată Mesaj :         ACTUALIZAREMESAJ 1: ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN   […]
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 18-03-2018 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 19 martie, ora 06 – 20 martie, ora 21 Zonele afectate : conform textului Fenomene : precipitații în general moderate cantitativ, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, polei, vreme deosebit de rece Mesaj :      MESAJ 2: INFORMARE METEOROLOGICĂ […]

19 martie 2018, 4:51
 

E
Noros
-5°C
11 km/h
Perceput de temperatură: -8°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 81%
Vânt: 11 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:21
Apus: 18:26
Prognoza 20 martie 2018
Zi
 

NV
Zăpadă
2°C
Vânt: 11 km/h NV
Rafale de vânt: 25 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Gheaţă
-3°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

 • 78.422 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team