Ultima ora
Publicat: sâmbătă, 21 decembrie 2013

“Apa chioara” de facebook – Orania VLASIN

Daca e Decembrie, atunci sa nu uitam de ceea ce naivii au numit „revolutie”. Caci, ideea de revolutie a murit inainte sa ne dezmeticim, lipsindu-i saltul calitativ. Cei care au ticluit totul, de pe a caror maini, nici Dunarea nu poate spala sangele sacrificatilor, stiu bine c-a fost lovitura de stat.
Baietii descurcareti nu s-au impiedicat in denumiri si-au scos profit si de pe vii, si de pe morti. Democratia a continuat sa-si schimbe actorii principali, punand in scena acte tragi-comice cu personaje pe care Tepes le-ar ridica in teapa si le-ar aseza la rascruci sa fie invatatura de minte hotului, mincinosului, coruptului.
Iar Poporul nu oboseste sa se imbete cu apa chioara de facebook, convins ca bea vinul realitatii. Traim epoca bratelor incrucisate, a eroismului de computer. Suntem toti „tari in clont” pe facebook. Ne ascundem in spatele conversatiilor desarte, stiind foarte bine ca nu suntem in stare sa facem fata realitatii, nici fizic si nici ideologic.
Daca s-ar face un tribunal al celor care si-au dat viata pentru tara, sa ne ceara socoteala, nu cred ca am iesi basma curata !
Asadar, mai are rost sa amintesc de cei carora le datoram momentul istoric din Decembrie 1989 ? Simt ca toata lumea nu vrea sa-si mai aminteasca de EROI. Simt din stirile fugare pe care le dezbraca televiziunile ca pe niste haine ponosite. Poate ca motivul e rusinea de a recunoaste ca nu suntem la inaltimea sacrificiului uman savarsit atunci si in toata istoria neamului.

Ni s-a pus in brate, in Decembrie 1989, o tara libera de datorii, dupa care am lasat-o prada cui a vrut sa se infrupte. In loc sa fim aparatorii mostenirii noastre, am incrucisat bratele intr-o asteptare, ale carei roade le culegem in prezent. Cum ziceam, ideea de „revolutie” a murit inainte de a ne dezmetici, pentru ca-i lipseste saltul calitativ.
Este Romania de astazi visul nostru de acum 24 de ani ? Pentru asta au murit de-a valma copii, tineri si maturi ?
Democratia din tara noasta pare o fundatura istorica. Visul antic de a pune vointa poporului egala cu vointa zeilor, s-a transformat intr-un stat politienesc in care copiii nostri, jandarmii, lovesc in bunicii lor, conform legii.
De acasa inca mai am vesti proaste.. VREM PAINE ! VREM LAPTE ! VREM CALDURA !.. si nu-l mai avem pe Ceausescu ca sa-i cerem socoteala..!

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>