Ultima ora
Publicat: sâmbătă, 30 martie 2013

Aprilie, luna conștientizării autismului

Luni, începe luna conștientizării autismului. În toată țara vor fi organizate acțiuni pentru creșterea gradului de informare și conștientizare în beneficiul persoanelor afectate de această tulburare.

Asociația Învingem Autismul, Fundația Romanian Angel Appeal, și Asociația Help Mălin, membre ale FEDRA, au pregătit acțiuni și manifestații publice, precum și o conferință internațională, după următorul calendar:

– Nopțile de 1 spre 2 și 2 spre 3 aprilie, iluminarea în albastru a clădirilor Guvernului și Parlamentului,
– Noaptea de 2 spre 3 aprilie, iluminarea în albastru a clădirii Teatrului Național și a Arcului de Triumf
– 2 aprilie – manifestații în centrul Capitalei
Orele 10.00 – Depunere de cereri de emigrare la ambasada UK – semnal de alarmă cu privire la lipsa de speranță a parinților, legat de șansele pe care le au copiii lor cu autism în România (acțiune desfășurată la inițiativa Asociației AUTISM România),
Orele 11.00 – 11.15 Adunare în fața Teatrului Național București și desfășurarea, pe fațada Teatrului, a unui mesh cu funda puzzle, simbolul luptei pentru cauza autismului,

Orele 11.15 – pornire către Piațeta de deasupra parcării subterane de la Universitate,
Orele 11.30 – 12.00 gruparea participanților în forma fundei puzzle, în Piațetă,
Orele 12.00 – lansare de baloane albastre.

– 3 Aprilie – Palatul Parlamentului, orele 9.00 – 15.30, Conferința internațională cu tema :
“Modele de succes în abordarea integrată a serviciilor pentru diagnosticarea, intervenția recuperării funcționalității, integrarea socială, educațională și profesională a persoanelor cu tulburare de spectru autist”.
Participă, în calitate de vorbitori : reprezentanți ai unor instituții prestigioase din California (SUA), Finlanda, Marea Britanie, Norvegia, Olanda și Suedia, țări cu vastă experiență de furnizare de servicii și de integrare a persoanelor cu autism și cu dizabilități în general, reprezentanți ai Parlamentului, Guvernului, autorităților naționale și locale, organizațiilor neguvernamentale de profil.

Se vor puncta încă o dată problemele cu care se confruntă România pe zona autismului, nevoile, inițiativele și pașii făcuți până în prezent pentru îmbunătățirea reglementărilor legislative precum și ce este necesar să fie facut pe viitor.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>