Ultima ora
Publicat: marți, 03 decembrie 2013

ARCEN: Seri de filosofie si literatura antica: "Oedip Rege sau despre conditia umana"

 Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate –  ARCEN organizează marți, 10 decembrie, începând cu ora 18.00, în Sala de Lectură a Bibliotecii Facultății de Litere a Universității din București, filială a Bibliotecii Centrale Universitare ,,Carol I”, evenimentul „Oedip Rege sau despre condiția umană”. 

Deschiderea evenimentului va fi marcată de lectura publică a celor mai reprezentative fragmente din tragedia „Oedip Rege”, care vor înlesni întâlnirea cu teme precum destinul, libertatea, problematica suferinței şi a devenirii, înțelepciunea. La finalul lecturii, publicul va fi invitat să înțeleagă ce este tragedia greacăcum se poate apropia omul de azi de textul antic, urmând ca mai apoi să fie lansată o dezbatere filosofică care va avea ca idee centralăcondiția umană.

Evenimentul face parte din cadrul proiectului „Seri de filosofie și literatură antică”, proiect care își propune să apropie pe cititorul contemporan de textele literaturii antice, încercând ca pe baza acestora să fie creată o dezbatere filosofică de actualitate.

             Următoarele evenimente din cadrul proiectului „Seri de filosofie și literatură antică” vor aborda texte precum „Orestia” de Eschil, „Iliada” și „Odiseea” de Homer, „Metamorfoze” de Ovidiu și alte asemenea repere ale literaturii și filosofiei universale.

            ARCEN invită publicul larg la o seară de reîntâlnire cu tragedia greacă, prin intermediul evenimentului „Oedip Rege sau despre condiția umană”, la o conștientizare a reminiscențelor anticului în contemporan și la o redescoperire a lui Oedip – omul, care își asumă pasiunea pentru adevăr.

             Intrarea la eveniment este liberă, iar accesul se va face pe la Facultatea de Litere a Universității din București, str. Edgar Quinet, nr. 5-7

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>