Ultima ora
Publicat: duminică, 01 decembrie 2013

Au adresat mesaje poporului român Băsescu, Antonescu, Ponta, Zgonea și Elena Udrea – Lucian AVRAMESCU

Mesajele către popor, de Ziua Națională, intră în fișa postului oricărui înalt demnitar, fie el președinte de Republică sau premier. Așa se face că au fost înregistrate mesaje, mai mult sau mai puțin avântate, adresate românilor, de la personaje de primă reprezentare. Au trimis mesaje scrise primul ministru Victor Ponta și președintele Senatului, Crin Antonescu, ambele făcute corect de, probabil, consilieri cu experiență în activități epistolare la zile mari. De Sfântul Andrei a plecat și un mesaj prezidențial către români, Traian Băsescu fiind prins și cu activitățile legate de botezul, religios și politic, al nepoatei, așa că a condensat evenimentul religios și luptele de la Mărășești și adunarea de la Alba Iulia. Valeriu Zgonea, doar el, a trimis, ca președinte al Camerei Deputaților, un mesaj filmat, cu totul și cu totul special prin articulațiile tehnice și artisticești, către popor. A trimis un mesaj și ministrul Dușa, ca șef al armiei române angajată azi într-un lipsit de cusur pas de defilare. Nedumeritor și în integralitate emoționant rămâne mesajul către națiune, plin de avânt patriotic, din partea Elenei Udrea, fost ministru și actualmente latifundiară. A nu se înțelege aiurea. Latifundiar nu e unul lat în fund, ci unul cu moșii largi, cuprinzătoare, bogate în grâne și livezi. Textul conține vorbe înalte, spirit național și cinstirea înaintașilor, iubire de popor ș.a.m.d. Nu am găsit alte mesaje, dar asta nu înseamnă că ele nu există. Efuziunile încălzesc toate singurătățile de pe ulițe și străzi, indiferent de temperatura din calorifer. Un mesaj bine făcut ține loc de orice, de foame, de sete și de dor de codrul verde.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>