Ultima ora
Publicat: marți, 04 februarie 2014

Au fost tipărite peste 5 milioane de carduri de sănătate

Preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că au fost realizate, până la începutul acestei săptămâni, aproximativ 5.400.000 de carduri electronice şi a susţinut că restul de 9,5 milioane vor fi finalizate în următoarele şase – şapte luni.

Buşoi a precizat că ritmul de fabricare este de 55.000 de carduri pe zi şi se lucrează „şapte zile din şapte”.
„Înseamnă că ritmul de un milion de carduri pe lună va creşte la 1,5 milioane. La un ritm de 1,5 milioane de carduri pe lună, s-ar putea ca în şase-şapte luni să fie realizate şi cele 9,5 milioane de carduri care au mai rămas. Până la sfârşitul lunii august se poate vorbi de finalizarea producţiei”, a afirmat reprezentantul CNAS.
El a adăugat că în luna septembrie vor putea fi distribuite toate cardurile, iar din luna octombrie sau în ianuarie 2015, toate serviciile medicale vor fi decontate numai pe baza folosirii cardului.
Buşoi a făcut apel către furnizorii de servicii medicale să-şi achiziţioneze, în perioada iunie – august, cititoare de carduri.
Şeful CNAS a mai anunţat că, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, folosirea cardurilor va fi testată printr-un proiect-pilot, pe 10.000 de pacienţi aflaţi în hemodializă, aparţinând tuturor categoriilor sociale.
Referindu-se la dosarul electronic, Buşoi a precizat că din 21 aprilie proiectul va fi disponibil pe infrastructură şi medicii vor putea încărca date pe acesta.
„Începând cu 21 martie, va fi testat timp de o lună, iar pe 21 aprilie proiectul va fi disponibil pe infrastructură IT”, a explicat Cristian Buşoi, menţionând că va exista probabil şi posibilitatea ca aceia care nu vor să fie înscrişi în dosarul electronic să poată refuza.
Este un proiect care va suferi de-a lungul anilor îmbunătăţiri şi modificări, a mai spus şeful CNAS.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>