Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Autobuze electrice, pe străzile din Beijing

Publicat: luni, 23 octombrie 2017

Un prim lot de 10 autobuze electrice au început să circule pe străzile din Beijing duminică.

 

Un autobuz electric are 18 metri lungime, este vopsit în „Roșul Chinezesc”. Are o capacitate mare cu o podea mai joasă și un culoar lat. Autobuzele au instalate filtre 2,5 PM și un sistem de securitate, conform cu Transportul Public Beijing.

Autobuzele electrice utilizează încărcătoare de mare putere, care au nevoie de doar 15 minute pentru o încărcare completă a autobuzului. Autobuzul poate circula 130 kilometri cu o singură încărcare.

Până la finalul acestui an, cel puțin 4.500 de autobuze electrice vor circula pe străzile capitalei, conform cu Tansportul Public Beijing.

Numărul de vehicule pur electrice din Beijing a ajuns la 151.500.

 

 Linii ferate suspendate comerciale

 

Pe de altă parte, China plănuiește să construiască linii ferate suspendate comerciale folosind trenuri alimentate cu baterii cu litiu pentru a ajuta soluționarea ambuteajelor și a poluării în zonele turistice, potrivit unui academician chinez.

A fost finalizat un proiect de construcție a unei căi ferate monoșină suspendată de peste 10 kilometri lungime folosind trenuri cu baterie cu litiu, în Provincia Guizhou din sud-vestul Chinei, potrivit lui Zhai Wanming de la Academia de Științe Chineză.

O altă astfel de cale ferată în Chengdu, capitala Provinciei Sichuan, este de asemenea în faza de planificare, a afirmat Zhai.

Anul trecut, un tren alimentat cu baterii cu litiu, cu o viteză de 60 km pe oră, a rulat cu succes pe o monoșină de test de 1,4 km, proiectată de echipa lui Zhai. Până acum, a parcurs mai mult de 10.000 de km în total.

Costurile de construcție pentru căile ferate suspendate sunt mai mici decât o cincime din cele ale metrourilor, potrivit lui Zhai. „Este nepoluant și nu afectează construcțiile terestre.”

Căile ferate suspendate reprezintă o nouă cale de a rezolva ambuteiajele în orașe și un bun mijloc de transport pentru vizitatori în zonele turistice, a adăugat el.

Mai multe orașe din China, incluzând Hancheng din provincia nord-vestică Shaanxi, au în prezent planuri de căi ferate suspendate monoșină.

 

Sursa: China Xinhua News

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=86872

Publicat de la data oct. 23 2017. Categorii Mediu.

Zona comentariilor

Meteo în țară

19 septembrie 2018, 1:19
 

SSE
Predominant senin
18°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 17°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 55%
Vânt: 7 km/h SSE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:59
Apus: 19:19
Prognoza 20 septembrie 2018
Zi
 

ESE
Soare
27°C
Vânt: 4 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

ENE
Senin
13°C
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 130.781 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team