Ultima ora
Publicat: luni, 23 decembrie 2013

Autoritățile israeliene califică explozia unui autobuz drept "atac terorist"

Nicio persoană nu a fost rănită în urma detonării unui dispozitiv exploziv, în suburbia Bat Yam, din Tel Aviv, de duminică, dar poliția israeliană a calificat atacul drept cel mai grav act terorist petrecut în Israel din 2012.

Conform poliției, care a acuzat forțele teroriste de comiterea atentatului de duminică, explozia produsă la câteva momente după ce pasagerii părăsiseră vehiculul este cel mai grav atentat de la cel din Noiembrie 2012, când explozia unei bombe a provocat rănirea a 20 de persoane la Tel Aviv.

„Conform celor descoperite la locul faptei de experții geniști, este vorba de un atac terorist”, a declarat Micky Rosenfeld, purtător de cuvânt al poliției, precizând că forțele de ordine cercetează zona în căutarea suspecților.

Nu au fost morți sau răniți, a precizat domnul Rosenfeld.

Grupările Hamas și Jihadul Islamic au lăudat atentatul de duminică, purtătorul de cuvânt al Hamas declarând acesta este un „răspuns la crimele comise de forțele de ocupație”.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>