Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

AUTOSTRADA FISCALĂ

Publicat: luni, 13 noiembrie 2017

Dragnea&Moliceanu au decis. „– Modificați Codul fiscal !” „– Da, să trăiți !”, a zis tudosianul cu jumătate de gură.

Când au trecut la punerea în aplicare, fără studiu de impact (era să zic de fezabilitate, unde se prăduiesc alte sute de milioane de euro), s-au trezit cu tot felul de strigături din partea patronatelor, sindicatelor și cu câteva mii de colindători ai societății civile prin dreptul ferestrelor palatului din Piața Victoriei și prin marile orașe ale patriei.

În ciuda explicațiilor finanțistului guvernamental, cu lacrimi în ochi, cum că nimeni nu va suferi în perioada de transferări  a contribuțiilor sociale și a reînnoirii a peste 5 (cinci) milioane de contracte (foarte interesante vor fi noile clauze contractuale), nimeni nu pare convins de „binefacerile” pe care le garantează guvernarea fesenist-aldistă.
Inclusiv, Uniunea Europeană !

Am zis că nu mă pricep pe tema asta și, de aceea, nu mi-am dat cu părerea pe trotuareleFacebook. În ciuda a tot felul de provocări. Dacă ați ști câți specialiști sunt !?! O nebunie, mai ales contra ! Fanii coaliției nu au cum să se exprime. Ei abia deslușesc literele, cu cifrele e mult mai greu. Dar nu-i lasă pe ei vătaful ! Ajutorul social să trăiască ! Să fie acolo de-o samahoancă ! Să treacă iarnă și apoi, trai nineacă cu leurdă și altele produse bio !

Noroc de un tinerel care mi-a deschis ochii. De fapt, sunt două lucruri diferite. Una e transferul asigurărilor sociale de la angajator la angajat și alta promisiunea măririi salariilor cu 25%. Ei le-au amestecat, ca să spună a) că au mărit salariile, b) că angajatorii sunt de vină !?! Prin transfer, e posibil să nu scadă salariile, dar nici nu cresc. Doar pe hârtie, însă la ce ia omul în mână, cum a zis și prezidentul, unii mai pot câștiga un trei lei în urma țopăielii fiscale. Orice dans se plătește !
Alții susțin la tabla electronică, că vor fi și perdanți. Asta nu înseamnă mărirea salariilor, tovarăși ! E doar o măsură fiscală, prin care se speră ca angajatorii să nu se mai fofileze de la plata contribuțiilor sociale și evaziune fiscală.
Tudosianul nu s-a ferit să arate clar că direct vizate sunt multinaționalele. La nici două zile, s-au dat publicității noi informații și constatăm că cei mai mari evazioniști sunt … angajatorii statului român ! În prima mie de firme e doar o multinațională și aceea nesemnificativă !
Cine minte, domnule prim ministru ?

Rămân blocat. Cum Statul român nu poate impune plata acestor dări, propriilor angajatori ? Pentru asta trebuie dat peste cap un cod întreg ?

Când s-a trecut la modificare, printr-o simplă ordonanță de guvern (!) a ditamai cod de importanță capitală, au apărut pe sticlă revoltați primarii ai marilor orașe, în frunte cu doamna Firea (!), care au demonstrat, cu cifre și date, că vor avea pierderi la buget de ordinul a zeci de milioane de euro. Apropape toți primarii țării vor fi siliți să mărească taxele și impozitele locale. Mai ales că mulți s-au lăcomit punându-și salarii nesimțite ce nu pot fi acoperite din venituri.
Se credeau parlamentari !

Acum, autostrada fiscală a devenit operativă și va produce efecte concrete de la 1 ianuarie 2018. Până atunci, sunt ceva efecte colaterale: leul cade la cote istorie, inflația s-a dublat, investitorii se codesc să mai apară, prețurile au luat-o razna, unele multi naționale s-ar putea să ne spună adio, șomajul rânjește la orizont  … Deja, în mai puțin de o lună s-au anulat deja mult trâmbițatele măriri de salarii și pensii din acest an.    Din cauza inflației, se aude că banii vor circula, pe principiul ceaușist, o săptămână bancnotele cu serii pare, cealaltă doar cele cu serii impare  !

 Îmi amintesc cât de blamată a fost guvernarea tehnocrată. Acum diferența este clară pentru toate lumea. Cioloș, de bine de rău, a reușit să mențină stabilitatea economică și financiară a țării. Ceea ce nu e de ici-colea ! Totodată a creat premisele continuării creșterii economice. Ce-au făcut aleșii 18% într-un timp mult mai scurt e de noapte minții ! Vorba lui Mirciulică, pe care îl văd extrem de răvășit ! Se aude că și Gâdea va fi o grea pierdere pentru mass media aservită coaliției de tip mafiot !

Un cutremur fiscal de o asemenea dimensiune poate pune o țară la pământ. Despre mărirea netă promise a salariilor și pensiilor, cu 25-50%, Olenka nici nu vorbește. Poate prin preajma viitoarelor alegeri !

Deocamdată, după ei, potopul ! Fiscal.

 

Toate bune ?

Sergiu Găbureac ,

blogulluigabu.blogspot.ro/

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=87620

Publicat de la data nov. 13 2017. Categorii COLȚUL OPINIILOR, Editorial.

Zona comentariilor

Meteo în țară

16 august 2018, 0:23
 

N
Senin
23°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 22°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 49%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:18
Apus: 20:21
Prognoza 16 august 2018
Zi
 

NNE
Predominant însorit
33°C
Vânt: 7 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Predominant senin
21°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-08-2018 Ora : 19 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 19:30 si 20:30 In zona : Județul Bistriţa-Năsăud: : zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Bistriţa-Năsăud: Rodna, Lunca Ilvei, Șanț;Județul Maramureş: : zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Maramureş: Sighetu Marmației, Borșa, Vișeu de Sus, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-08-2018 Ora : 19 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 19:30 si 20:30 In zona : Județul Bihor: Salonta, Marghita, Săcueni, Valea lui Mihai, Diosig, Brusturi, Ciumeghiu, Nojorid, Tăuteu, Șimian, Sălard, Curtuișeni, Biharia, Sântandrei, Chișlaz, Derna, Sârbi, Abram, Sălacea, Borș, Girișu de Criș, Roșiori, Tarcea, Abrămuț, Cherechiu, Cefa, Ciuhoi, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-08-2018 Ora : 19 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 19:10 si 20:00 In zona : Județul Cluj: Poieni, Negreni, Săcuieu, Ciucea;Județul Sălaj: Sâg, Valcău de Jos, Plopiș, Halmășd, Boghiș;Județul Satu Mare: Tășnad, Pișcolt, Andrid, Santău, Cehal, Pir, Săuca, Săcășeni; Se vor semnala : averse care vor cumula local […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-08-2018 Ora : 19 Nr. mesajului : 4 Intre orele : 19:05 si 20:00 In zona : Județul Bihor: Bratca, Vadu Crișului, Borod, Șuncuiuș, Aușeu, Măgești, Bulz;Județul Caraş-Severin: Bozovici, Prigor, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Eftimie Murgu, Lăpușnicel, Șopotu Nou; Se vor semnala : averse ce pot cumula 25-30 l/mp, frecvente […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-08-2018 Ora : 19 Nr. mesajului : 5 Intre orele : 19:05 si 20:00 In zona : Județul Suceava: : zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Suceava: Vatra Dornei, Șaru Dornei, Panaci; Se vor semnala : averse care vor cumula local 25...30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale […]

Loto

Horoscop

 • 121.144 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team