Published On: vin, Ian 17th, 2014

Avertisment privind paracetamolul: Ficatul, cel mai afectat organ

Share This
Tags

Paracetamolul provoacă leziuni hepatice grave, avertizează specialiştii. Agenţia americană pentru medicamente a recomandat limitarea dozei de paracetamol în analgezicele combinate cu derivate ale morfinei, pentru a se evita riscul producerii acestor leziuni.

„Trebuie prudență în administrare. E și obiceiul acela vorbim cu vecina, vorbim cu farmacistul, vorbim cu cineva care a mai luat astfel de pastile. Există riscul de a se administra doze peste cele terapeutice și atunci efectele toxice pot să apară”, a declarat pentru B1 TV, medicul Tudor Ciuhodaru.

4.000 de miligrame este doza maximă de medicament care poate fi administrate unui pacient.

Paracetamolul este adesea folosit în combinaţie cu opioide, precum oxicodona, hidrocodona (Vicodin) şi codeina (Tylenol+codeină). Acum, Agenţia americană pentru medicamente le cere medicilor să nu le mai prescrie pe cele care conţin mai mult de 325 de miligrame pe comprimat sau capsulă.

Sursa: b1.ro

Comments

comments

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Switch to mobile version