Ultima ora
Publicat: vineri, 17 ianuarie 2014

Avertisment privind paracetamolul: Ficatul, cel mai afectat organ

Paracetamolul provoacă leziuni hepatice grave, avertizează specialiştii. Agenţia americană pentru medicamente a recomandat limitarea dozei de paracetamol în analgezicele combinate cu derivate ale morfinei, pentru a se evita riscul producerii acestor leziuni.

„Trebuie prudență în administrare. E și obiceiul acela vorbim cu vecina, vorbim cu farmacistul, vorbim cu cineva care a mai luat astfel de pastile. Există riscul de a se administra doze peste cele terapeutice și atunci efectele toxice pot să apară”, a declarat pentru B1 TV, medicul Tudor Ciuhodaru.

4.000 de miligrame este doza maximă de medicament care poate fi administrate unui pacient.

Paracetamolul este adesea folosit în combinaţie cu opioide, precum oxicodona, hidrocodona (Vicodin) şi codeina (Tylenol+codeină). Acum, Agenţia americană pentru medicamente le cere medicilor să nu le mai prescrie pe cele care conţin mai mult de 325 de miligrame pe comprimat sau capsulă.

Sursa: b1.ro

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>