Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Avocatul Poporului cere autorităților lămuriri privind modificarea bazei de calcul a CAS și a CASS

Publicat: vineri, 18 august 2017

Avocatul Poporului a solicitat încă din data de 4 august 2017 punctul de vedere al autorităților publice implicate în adoptarea Ordonanței Guvernului nr. 4/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cât și pe cel al organizațiilor patronale și sindicale naționale, pentru a obține o imagine de ansamblu asupra impactului social, economic, de politică fiscală și, în special, a îndeplinirii condițiilor de constituționalitate de către actul normativ în cauză, informează instituția printr-un comunicat remis presei.

Demersul Avocatului Poporului este urmarea numeroaselor petiții prin care persoane fizice, persoane juridice, uniuni sindicale, patronale și un partid politic au solicitat ridicarea directă a excepției de neconstituționalitate a Ordonanței Guvernului nr. 4/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, prin raportare la art. 115 alin. (1), art. 16, art. 41 și art. 56 alin. (2) din Constituție. Actul normativ prevede, în esență, modificarea bazei de calcul a contribuţiei de asigurări sociale, respectiv a contribuției de asigurări sociale de sănătate, datorate de angajatori sau persoane asimilate acestora, în cazurile în care câştigul lunar brut realizat în baza unui contract individual de muncă cu normă întreagă sau cu timp parţial este sub nivelul salariului minim brut pe ţară garantat în plată aprobat prin hotărâre a Guvernului. În aceste situații, venitul luat în calcul la determinarea bazei lunare de calcul al contribuţiilor sus-menționate datorate de angajatori sau persoanele asimilate acestora este salariul minim brut pe ţară în vigoare în luna pentru care se datorează, corespunzător numărului zilelor lucrătoare din lună în care contractul a fost activ.

 

Autoritățile și organizațiile patronale și sindicale cărora le-a fost solicitat punctul de vedere sunt : Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Finanţelor Publice, Secretariatul General al Guvernului, Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România – FRĂŢIA, Confederaţia Naţionala Sindicală Cartel ALFA, Blocul Național Sindical, Confederația Sindicală Națională ”MERIDIAN”, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Patronatul Național Român, Confederaţia Patronală din Industria României, Uniunea Naţională a Patronatului Român, Confederatia Patronala a Industriei, Serviciilor si Comertului, Confederația Patronală „CONCORDIA”, Confederația Patronatul Român, Confederaţia Naţională a Patronatului Român, Uniunea Generală a Industriaşilor din România.

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=84328

Publicat de la data aug. 18 2017. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 februarie 2020, 2:28
 

N
Noros
6°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 6°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 87%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:09
Apus: 17:51
Prognoza 21 februarie 2020
Zi
 

NV
Parţial însorit cu precipitaţii
10°C
Vânt: 7 km/h NV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

V
Parţial înnourat cu precipitaţii
2°C
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 265.649 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team