Ultima ora
Publicat: duminică, 15 septembrie 2013

Băsescu: Legea privind Roşia Montană e neconstituţională

Proiectul minier de la Roşia Montană „nu are nicio  şansă”, spune şeful statului. Legea privind Roşia Montană trimisă de Guvern la Parlament va fi respinsă de Curtea Constituţională, întrucât se va constata că este neconstituţională, neputând fi dată o lege care să vizeze o firmă, a declarat, duminică, la Sărbătorile de la Ţebea, preşedintele Traian Băsescu.

Potrivit şefului statului, nu cianura e problema, ci jocul politic pe care îl fac partidele din USL: „Comisia parlamentară specială pentru această problemă este neconstituţională. Este vorba de o firmă privată deci nu trece de Curtea Constituţională”, a spus Băsescu

Traian Băsescu a cerut, în trecut, în repetate rânduri ca guvernele să ia o decizie în cazul proiectului promovat de RMGC.

UPDATE 17:30 Băsescu îi îndeamnă pe minerii de la Roșia Montană să iasă din subteran: Cred că ar trebui să merg acolo

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică după-amiază, după ce a participat la Serbările naţionale de la Ţebea, că ar trebui să meargă la Roşia Montană.

Totodată, șeful statului i-a îndemnat pe mineri să iasă din subteran pentru că nu are niciun rost să stea acolo, ci mai degrabă ar trebui să poarte discuții responsabile.

„Cred că și minerii ar trebui să iasă, e cea mai mare greșeală să stea acolo. Cred că sunt în niște galerii romane. N-are niciun rost să fie acolo, e momentul unei discuții responsabile”, a spus Băsescu.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>