Ultima ora
Publicat: luni, 11 martie 2013

BEI poate acorda României o finanţare de 700-900 milioane euro

Preşedintele BEI, Werner Hoyer, a declarat, luni, în urma întâlnirii cu premierul Ponta, că Banca Europeană de Investiţii (BEI) poate acorda României, în acest an, finanţări totale de 700-900 milioane euro, dublu faţă de 2012, inclusiv pentru asigurarea confinanţării proiectelor din fonduri europene.

„România este foarte activ angajată în rezolvarea problemelor bugetare, iar Guvernul a avut succes în această privinţă, dar aceasta înseamnă că partea de confinanţare devine uneori o situaţie dificilă şi pentru aceasta există Banca Europeană de Investiţii. Noi putem înlocui sau putem veni în ajutor atunci când confinanţarea devine dificilă. Nu trebuie să fim modeşti (în privinţa finanţării pentru România – n.r.), dar cred că putem vorbi de un interval între 700-900 milioane euro ca potenţial de finanţare pentru acest an”, a spus preşedintele BEI.

Conducerea BEI a avut în prealabil o întâlnire şi cu preşedintele Traian Băsescu, acesta propunând trei proiecte la care banca poate contribui, respectiv Canalul Siret – Bărăgan, Canalul Bucureşti – Dunăre şi hidrocentrala Tarniţa din judeţul Cluj.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>