Ultima ora
Publicat: miercuri, 18 decembrie 2013

Bitcoin se devalorizează cu 50 la sută în urma unei decizii a autorităților chineze

Valoarea Bitcoin s-a prăbușit la 550 de dolari, mai puțin de jumătate din cea de 1200 de dolari, înregistrată săptămâna trecută, după ce BTC China, cea mai mare bursă de tranzacționare a Bitcoin din lume, a oprit depozitele în yuani, moneda Chinei.

Interdicția dictată de BTC China a fost decisă în urma unei decizii a YeePay, un provider de plăți online care a anunțat marți că nu va mai accepta depozitele în yuani, dar va continua să proceseze retrageri.

Acțiunile împotriva Bitcoin au fost demarate de Banca Populară a Chinei săptămâna trecută, după ce aceasta a remarcat puternice legături între Bitcoin și spălarea de bani.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>