Ultima ora
Publicat: luni, 03 februarie 2014

Blues și teatru la teatrelli: theatre, music and more

Prima săptămână din luna februarie aduce în sala de spectacole „teatrelli: theatre, music and more” doi artiști de mare valoare, respectiv A. G. Weinberger, care va susține concertul „Gringo de România”, și doamna Rodica Popescu Bitănescu, care ne încântă cu o reprezentație plină de umor în spectacolul „Rendez-vous” de Tudor Mușatescu.

Weekendul debutează la teatrelli cu spectacolul „Gringo de România” al lui A. G. Weinberger, vineri, de la ora 20:00. A.G.Weinberger este incontestabil cea mai puternică şi mai complexă personalitate a blues-ului din România, fiind supranumit THE TRANSYLVANIAN GUITAR MAN.

Recitalul de vineri, 7 februarie, este un concert-spectacol în care compozițiile originale îşi fac loc printre temele muzicale din anii ‘20, ‘30, până azi. În repertoriul său se regăsesc cele mai valoroase compoziții proprii de blues, jazz, soul si funk, precum și piese din repertoriul lui BB King, Eric Clapton, Robert Johnson, Willie Dixon sau Muddy Waters. „Gringo de România” ne oferă cu generozitate, câteva dintre cele mai subtil alese muzici de la Atlantic până la Pacific.

Seara de sâmbătă, 8 februarie, poartă amprenta umorului autentic românesc, ilustrat cu iscusință în piesa „Rendez-vous” de Tudor Mușatescu, care va începe la ora 20:00. „Rendez-Vous” este un „one-woman show”, cu mult îndrăgita actriță Rodica Popescu Bitănescu. Reprezentația pornește de la un colaj de piese din opera autorului Tudor Mușatescu („Domnule comisar”, „Declaraţiune”, „Raport către şeful staţiei Plopeni”, „Subsemnata Didina Coşcovete”, „Draga mea Tanti”, „Scrie, domnule grefier”, „Moţiune superdivinizată”, „Muşatisme”, „Stimate Domnule Director”) și este o critică la adresa prostiei, inculturii, asimilării eronate a regulilor gramaticii limbii române.

Detalii despre spectacolele din noua stagiune puteți găsi pe site-ul creart la secțiunea teatrelli.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>