Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Blues și teatru la teatrelli: theatre, music and more

Publicat: luni, 03 februarie 2014

Prima săptămână din luna februarie aduce în sala de spectacole „teatrelli: theatre, music and more” doi artiști de mare valoare, respectiv A. G. Weinberger, care va susține concertul „Gringo de România”, și doamna Rodica Popescu Bitănescu, care ne încântă cu o reprezentație plină de umor în spectacolul „Rendez-vous” de Tudor Mușatescu.

Weekendul debutează la teatrelli cu spectacolul „Gringo de România” al lui A. G. Weinberger, vineri, de la ora 20:00. A.G.Weinberger este incontestabil cea mai puternică şi mai complexă personalitate a blues-ului din România, fiind supranumit THE TRANSYLVANIAN GUITAR MAN.

Recitalul de vineri, 7 februarie, este un concert-spectacol în care compozițiile originale îşi fac loc printre temele muzicale din anii ‘20, ‘30, până azi. În repertoriul său se regăsesc cele mai valoroase compoziții proprii de blues, jazz, soul si funk, precum și piese din repertoriul lui BB King, Eric Clapton, Robert Johnson, Willie Dixon sau Muddy Waters. „Gringo de România” ne oferă cu generozitate, câteva dintre cele mai subtil alese muzici de la Atlantic până la Pacific.

Seara de sâmbătă, 8 februarie, poartă amprenta umorului autentic românesc, ilustrat cu iscusință în piesa „Rendez-vous” de Tudor Mușatescu, care va începe la ora 20:00. „Rendez-Vous” este un „one-woman show”, cu mult îndrăgita actriță Rodica Popescu Bitănescu. Reprezentația pornește de la un colaj de piese din opera autorului Tudor Mușatescu („Domnule comisar”, „Declaraţiune”, „Raport către şeful staţiei Plopeni”, „Subsemnata Didina Coşcovete”, „Draga mea Tanti”, „Scrie, domnule grefier”, „Moţiune superdivinizată”, „Muşatisme”, „Stimate Domnule Director”) și este o critică la adresa prostiei, inculturii, asimilării eronate a regulilor gramaticii limbii române.

Detalii despre spectacolele din noua stagiune puteți găsi pe site-ul creart la secțiunea teatrelli.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=23181

Publicat de la data feb. 3 2014. Categorii Cultură, CULTURĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 aprilie 2019, 1:58
 

NE
Senin
9°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 6°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 76%
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:16
Apus: 20:12
Prognoza 26 aprilie 2019
Zi
 

E
Înnourat
24°C
Vânt: 7 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

E
Predominant senin
9°C
Vânt: 7 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 205.525 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team