Ultima ora
Publicat: duminică, 08 septembrie 2013

Bogdan Diaconu: UDMR le ia apărarea huliganilor maghiari

Deputatul PSD, Bogdan Diaconu, a semnat următoarea declaraţie de presă referitoare la incindetele de la meciul România-Ungaria:
„În loc să condamne violențele huliganilor maghiari care au transformat Bucureștiul într-un oraș asediat, UDMR Covasna a sesizat FIFA împotriva României pentru atitudini anti-maghiare. UDMR funcționează astfel ca ecou al Budapestei pentru că și federația de fotbal din Ungaria dorește să sesizeze FIFA pentru ”abuzurile” României împotriva huliganilor care au devastat Bucureștiul.
UDMR încurajează prin acest gest comportamentul de vandali al suporterilor maghiari și tratează România ca pe un stat inamic. Mai rău, UDMR se poziționează încă o dată de partea extremismului maghiar care a îmbrăcat forme aberante și periculoase cu ocazia meciului România-Ungaria. Prin această sesizare împotriva României și în favoarea actelor de violență ale ultrașilor maghiari la București, UDMR se raliază celor mai urâte sentimente și atitudini anti-românești al căror efect a putut fi observat în barbaria cu care fanii echipei Ungare au terorizat Bucureștiul.

UDMR pune paie pe foc prin această acțiune împotriva României și accentuează în mod nepermis senzația că, de fapt, reprezentanții comunității maghiare din România sunt coloana a V-a a Budapestei într-un efort comun de antagonizare a celor două țări și de încurajare a xenofobiei și a urii față de români. Prin gestul său, UDMR se alătură celor mai extremiste mișcări maghiare, precum Jobbik, și, în loc să conlucreze cu partea română pentru buna conviețuire între etnii, își asumă rolul de instigator la violență și conflicte.
Prin sesizarea împotriva României după spectacolul grotesc și înspăimântător al huliganismului maghiar, UDMR devine o formațiune politică nefrecventabilă, dând dovadă de un anti-românism acerb, dar și de o orbire totală în fața evidențelor. În mod normal, UDMR trebuia să facă sesizarea la FIFA împotriva Ungariei pentru faptul că și-a trimis în România cei mai violenți fani pentru a destabiliza competiția sportivă. Inițiativa UDMR este un act josnic de trădare la adresa României și o dovadă de meschinărie politică fără egal”.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>