Ultima ora
Publicat: vineri, 20 septembrie 2013

Bolivia cheamă SUA în instanţă pentru crime împotriva umanităţii

Președintele bolivian Evo Morales a decis să dea în judecată președintele Statelor Unite pentru crime împotriva umanității și a deplâns tacticile de intimidare folosite de autoritățile americane, după ce avionului său oficial nu i-a fost permis accesul în spațiul aerian american.

„Doresc să anunț că pregătim un proces împotriva lui Barack Obama pentru infracțiunea de crime împotriva umanității”, a declarat președintele Morales în cadrul unei conferințe de presă desfășurate în orașul bolivian Santa Cruz, catalogându-l pe liderul de la Casa Albă drept un „criminal” care încalcă legile internaționale.

În semn de solidaritate cu Venezuela, Bolivia va începe pregătirile pentru un proces împotriva președintelui american. Morales a convocat o întrunire de urgență a Comunității Statelor Latino-Americane și Caraibeene (CSLAC), pentru a discuta ceea ce a fost catalogat de Venezuela drept „un act de intimidare din partea imperialismului nord-american”.

Președintele Boliviei a sugerat ca statele membre ale CSLAC să își retragă ambasadorii din Statele Unite, pentru a trimite un mesaj administrației Obama. Ca măsură suplimentară, Morales va cere statelor membre ale Alianței Bolivariene să boicoteze următoarea reuniune ONU. Alianța Bolivariană include include Antigua și Barbuda, Cuba, Dominica, Ecuador, Nicaragua, Venezuela și Saint Lucia.

Guvernul Venezuelei anunțase joi că avionului președintelui Nicolas Maduro îi fusese interzisă intrarea în spațiul aerianal statului Puerto Rico, asociat Statelor Unite.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>