Ultima ora
Publicat: vineri, 13 septembrie 2013

Borbely: UDMR nu este interesat de intrarea la guvernare

„E problema USL să-şi rezolve criza internă”, iar reprezentanţii Uniunii nu sunt preocupaţi în acest moment de intrarea la guvernare, ci de a face „o opoziţie constructivă”, a declarat, joi, vicepreşedintele politic al UDMR Laszlo Borbely.

Borbely a declarat, joi, că Uniunea a fost întotdeauna „un partener credibil” şi face o opoziţie constructivă în această perioadă, el respingând „speculaţiile” că s-ar pregăti să intre la guvernare, alimentate de faptul că reprezentanţilor UDMR le-a fost prezentat acordul cu FMI înaintea PDL.

El a explicat că reprezentanţii UDMR au iniţiat discuţia respectivă cu Guvernul, fiind „o întâlnire foarte deschisă”, în care premierul şi miniştrii au prezentat toate condiţiile noului acord stand-by.

„Eu am participat în guvern la discuţia mai multor acorduri sau mai multor variante de acorduri. Nu e ceva spectaculos, este în linia a ceea ce a fost în ultimii ani şi nu apare nimic în acest acord care să fie foarte, foarte dezavantajos, eu zic, pentru România, pentru că nu sunt multe taxe mai mari, sunt câteva taxe, într-adevăr, introduse, dar s-a redus TVA la pâine, ceea ce e bine, după părerea mea”, a spus Borbely, adăugând că, în opinia sa, Guvernul „nu putea face altceva decât ceea ce a făcut”.

El a precizat că reprezentanţii Uniunii nu sunt preocupaţi în acest moment de intrarea la guvernare, în pofida speculaţiilor, adăugând că „e problema USL să-şi rezolve criza internă”.

„UDMR, din 1996, când a fost prima oară la guvernare, e normal, ca şi altă formaţiune politică, să se gândească şi la o eventuală guvernare. Dar în momentul de faţă, nu ne preocupă acest lucru. Evident, e problema USL să rezolve această criză internă a lor. Noi, UDMR, şi până acum am avut o poziţie foarte clară şi ne bucură că au fost recepţionate solicitările noastre. Să vedem dacă se vor materializa”, a spus Borbely.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>