Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Bosch se întâlnește cu delegația comisiei pentru dezvoltare regională a Parlamentului European. Parteneriat strategic cu mediul universitar.

Reprezentanții Bosch și cei ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca s-au întâlnit la finalul lunii septembrie 2017 cu delegația comisiei pentru dezvoltare regională a Parlamentului European, la Centrul de Inginerie Bosch. Vizita delegației, formată din aproximativ 40 de membri, a avut ca scop înțelegerea situației actuale a  domeniului cercetării și dezvoltării în România. În cadrul evenimentului, reprezentanții Grupului Bosch și cei ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca au prezentat proiectele comune care contribuie la corelarea ofertei educaționale cu cerințele actuale ale mediului socio-economic regional și național și care influențează indirect dezvoltarea regiunii. În plus, parlamentarii europeni au dorit să afle mai multe detalii despre capacitățile de dezvoltare în România și despre barierele existente in obținerea finanțării europene pentru mediul universitar. “Considerăm că accesarea fondurilor publice de cercetare de către mediul universitar este un pas important înspre dezvoltarea acestui domeniu în România”, a declarat Marco Schwarzmueller, șeful departamentului de dezvoltare de software al Centrului de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca. Atât studenţii, cât şi companiile din industrie, beneficiază de competenţele pe care participanţii în aceste proiecte de cercetare le dobândesc, prin colaborarea cu parteneri internaționali”, a continuat Schwarzmüeller.

Bosch a prezentat delegației proiectele desfășurate în colaborare cu mediul universitar și care sunt finanțate din surse proprii. Altfel, compania va lansa în octombrie 2017, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, un program de masterat în domeniul ingineriei electrice, intitulat ”Sisteme și structuri electrice avansate”. În plus, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca va oferi studenţilor merituoşi burse de excelență în funcție de performanță. Pe langă acest program de masterat inovator, Bosch desfășoară constant diverse activități științifice și programe speciale dedicate stundeților. Tinerii au acces la informații și tehnologii de ultima oră, atât în cadrul centrului de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca, cât și în cadrul fabricii Bosch din Jucu, unde își pot desfășura proiectele de cercetare. Astfel, aceștia au posibilitatea de a-și dezvolta aptitudini și competențe profesionale de înaltă calitate, care le vor spori oportunitățile de inserție pe piața muncii și de dezvoltare în carieră.

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca, deschis în anul 2013, acordă o importanță deosebită inovării continue şi lucrează la proiecte de tehnologie de ultimă oră. Având o colaborare strânsă cu alte centre de cercetare şi dezvoltare din rețeaua globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu, cei peste 170 de ingineri din Cluj dezvoltă produse cu competențe înalte în software, hardware, ingineria fiabilității şi mecanică. Tehnologia pentru conducerea autonomă, Internetul lucrurilor, industria conectată (numită şi Industria 4.0) şi vehiculele electrice sunt doar câteva exemple din portofoliul de inginerie Bosch din Cluj-Napoca.

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=86105

Publicat de la data oct. 2 2017. Categorii EDUCATIE, EDUCAȚIE&ȘTIINȚĂ, ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 iunie 2018, 21:50
 

N
Senin
27°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 27°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 53%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:31
Apus: 21:03
Prognoza 21 iunie 2018
Zi
 

N
Parţial însorit cu furtună
31°C
Vânt: 7 km/h N
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

VNV
Parţial înnourat
19°C
Vânt: 0 km/h VNV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 20-06-2018 Ora : 19 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 19:50 si 21:00 In zona : Județul Arad: Pecica, Vinga, Secusigiu, Șagu, Felnac, Zădăreni;Județul Timiş: Orțișoara, Pișchia; Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula peste 25 l/mp, grindină de dimensiuni mici.

Loto

Horoscop

  • 107.175 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team