Ultima ora
Publicat: marți, 04 februarie 2014

CA al BNR a decis reducerea ratei dobânzii de politică monetară la 3,5% pe an

Consiliul de Administrație(CA) al Băncii Naționale a României (BNR) a decis, marți, reducerea ratei dobânzii de politică monetară la 3,5% pe an, de la 3,75 procente, începând cu 5 februarie 2014, potrivit unui comunicat de presă al băncii.

În şedinţa din 4 februarie 2014, CA al BNR a mai decis menţinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit şi gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar.

Consiliul a analizat şi aprobat Raportul trimestrial asupra inflaţiei, document care va fi prezentat într-o conferinţă de presă organizată în data de 6 februarie 2014.

Din vara anului 2013, Banca Centrală a decis, în cinci rânduri, reducerea dobânzii cheie.

La înpetului lunii iulie a anului trecut, reducerea dobânzii cheie de la 5,25% la 5% pe an, iar în august de la 5% la 4,5% pe an. Alte două reduceri ale dobânzii de politică monetară, cu câte 0,25 puncte procentuale, au fost decise în septembrie şi noiembrie, dobânda cheie ajungând, astfel, la 4%.

Pe 8 ianuarie 2014, Consiliul de Administrație a hotărât reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 3,75% pe an, de la 4% începând cu 9 ianuarie, anul curent.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>