Ultima ora
Publicat: luni, 09 octombrie 2017

Cabinetul Tudose, între demisia premierului și remaniere

Premierul Mihai Tudose a afirmat, luni, că a anunțat într-un grup restrâns de persoane că ia în calcul să-și dea demisia.

Întrebat la Antena 3 dacă a spus că ia în calcul să-și dea demisia, șeful Executivului a răspuns: „Da, am spus-o. Am spus-o foarte clar, am spus-o unui cerc de trei — maximum patru persoane. (…) Dacă lucrurile stau așa de rău și Guvernul s-a prăbușit, păi hai să mergem acasă, că înseamnă că nu facem bine”.

Pe de altă parte, premierul   a afirmat că trebuie stabilite foarte clar „relațiile dintre partid și Guvern”.

„Va trebui să umblăm la Guvern și să stabilim foarte clar relațiile dintre partid și Guvern”, a declarat Tudose la Antena 3.

Întrebat dacă relațiile dintre PSD și Guvern sunt corecte, șeful Executivului a răspuns: „Pot fi îmbunătățite”.

Premierul a admis că există în Executiv, fără a face nominalizări,  trei miniștri ”cu probleme”. Aceștia ”creează probleme și la nivel de percepție publică, și în unele dintre situații, și la nivel de Comisie Europeană”.

Întrebat dacă i s-a sugerat la nivel de Comisie Europeană faptul că ar fi bine ca aceste persoane să nu facă parte din guvern, șeful executivului a răspuns: ”Nu știu dacă sugerat e cuvântul. Cred că atunci când cineva spune clar un lucru, ăla nu e sugestie, e un mesaj foarte clar”. Mihai Tudose a reiterat că va lua o decizie săptămâna aceasta.

”Hai să spunem că situația din ultimele zile a grăbit și definitivat decizia”, a mai precizat premierul.

El a pus tensiunea din ultimele zile de pe scena politică pe seama unui anumit ”sentiment de frustrare al unora”, pe seama nemulțumirii altora, inclusiv din partid, dar și a celor din afara partidului, care văd că lucrurile merg.

”Niște oameni care nu sunt foarte fericiți că nu le-au ieșit niște jocuri, și vorbesc și de anumiți lideri de sindicat, nu toți – unii sunt niște oameni extraordinari, care au înțeles ce facem și sunt de acord, dar care își văd periclitată poziția sau, știu eu, anvergura cu care se laudă respectivii”, a subliniat Tudose.

CITEȘTE ȘI:

Liviu Dragnea: Nici vorbă de conflict în PSD sau în coaliție

Adrian Dobre dezminte existența unor tensiuni sau conflicte în PSD

Tăriceanu: Simt nevoia unor întâlniri mai dese cu premierul pe deciziile Guvernului

Sursa: AGERPRES; Știrile TVR

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>