Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Căile ferate, transportul aerian și telecomunicațiile printre provocările PE în secolul 21

Deputații europeni au adoptat o serie de legi care contribuie la crearea de infrastructuri solide și moderne, legături de transport bune și abordabile și servicii de telecomunicații fiabile. În cursul adaptării acestor legi, deputații s-au axat pe ușurarea viețiipasagerilor și pe facilitarea activității companiilor care cumpără și vând produse și servicii dincolo de granițe.

În negocierile sale cu statele membre, PE a insistat pe îmbunătățirea noii legislații de deschidere a pieței feroviare a UE spre concurență. Datorită eforturilor sale, toți operatorii feroviari vor avea un acces mai echitabil la rețeaua feroviară, la serviciile și infrastructura acesteia. Deputații au continuat să insiste pentru servicii feroviare mai bune pentru pasageri, în cadrul discuțiilor care au loc privind al 4-lea pachet de propuneri pentru o rețea feroviară unică în UE.

Un fapt la fel de important, Parlamentul a căutat să se asigure că investițiile în infrastructuri cofinanțate cu fonduri europene și menite să desăvârșească rețelele transeuropene sunt eficiente.

Deputații au susținut și promovarea unei concurențe loiale pe piața transportului rutier și au luat măsuri care să asigure că toate companiile de transport din Europa respectă cel puțin o serie de standarde minime egale de siguranță și odihnă.

Alte măsuri pentru care PE s-a manifestat activ includ norme pentru îmbunătățirea utilizării intervalelor de decolare și aterizare în aeroporturile aglomerate și pentru mărirea numărului de companii care oferă servicii cum ar fi cele de întreținere, realimentare sau handling de bagaje în marile aeroporturi, în scopul de a oferi servicii mai bune și mai rapide.

Parlamentul a mai adoptat legi și pentru a face serviciile de telecomunicații mai fiabile, mai sigure și mai ieftine. De exemplu, noile norme vor asigura furnizarea de suficiente informații cu privire la tarifele și condițiile serviciilor de telecomunicații, precum și faptul că utilizatorii pot schimba compania telefonică mai ușor păstrând același număr și că se aplică măsuri de prevenire a spamurilor și a ciberatacurilor.

Industria telecomunicațiilor va avea un acces mai bun la spectrele radio (utilizate pentru internetul în bandă largă, telefonia mobilă, sistemele de navigare prin satelit etc.). Deputații lucrează în prezent la o propunere legislativă de îndepărtare a obstacolelor care împiedică piețele telecom naționale să fuzioneze într-o singură piață digitală deplin funcțională.

Deputații mai susțin și suspendarea taxelor de roaming pentru utilizarea telefoanelor mobile într-un alt stat UE, începând cu 2015.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=22273

Publicat de la data ian. 22 2014. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 iunie 2018, 14:10
 

VSV
Soare
31°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 35°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 32%
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 9
Răsarit: 5:31
Apus: 21:04
Prognoza 23 iunie 2018
Zi
 

NNE
Înnourat
21°C
Vânt: 7 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

ESE
Predominant senin
13°C
Vânt: 0 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 22-06-2018 Ora : 7 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 07:30 si 10:00 In zona : Județul Braşov: Brașov, Făgăraș, Săcele, Tărlungeni, Ghimbav, Hărman, Bod, Hălchiu, Cristian, Șinca, Recea, Sânpetru, Mândra, Voila, Șercaia, Hârseni, Viștea, Părău, Lisa, Beclean, Sâmbăta de Sus, Drăguș;Județul Covasna: Întorsura Buzăului, Sita Buzăului, Barcani;Județul Harghita: […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 21-06-2018 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : Interval de valabilitate: 22 iunie, orele 06 – 23 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : pe arii extinse instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate Mesaj :      ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ   COD GALBENInterval de valabilitate: 22 […]
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 21-06-2018 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 22 iunie, ora 16 – 23 iunie, ora 10 Zonele afectate : conform textului Fenomene : perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂInterval de valabilitate: 22 iunie, ora 16 – 23 iunie, ora 10Fenomene vizate: perioade […]

Loto

Horoscop

 • 107.764 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team