Ultima ora
Publicat: luni, 17 februarie 2014

Cameră de mediere în beneficiul copiilor defavorizaţi din Sectorul 6

În cadrul strategiei privind dezvoltarea şi diversificarea serviciilor oferite categoriilor defavorizate, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 va pune la dispoziţia copiilor aflaţi în situaţii de risc o cameră de mediere – spaţiu destinat următoarelor tipuri de activităţi:
– întâlniri cu părintele sau altă persoană faţă de care copilul a dezvoltat legături de ataşament;
– consiliere pentru părinţii în divorţ, în cazul în care aceştia au un divorţ dificil;
– întâlniri cu familia naturală pentru copiii aflaţi în plasament la asistenţii maternali;
– loc de respiro pentru asistenţii maternali, unde işi pot lăsa copiii pentru 1-2 ore;
– întâlniri între copil şi familia adoptatoare pentru potrivire în procesul de adopţie.

Noul serviciu vine în întâmpinarea legislaţiei în vigoare privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, care prevede asigurarea unui spaţiu corespunzător, care să găzduiască ”întâlniri ale copilului cu părintele ori cu o altă persoană faţă de care copilul a dezvoltat legături de ataşament, într-un loc neutru în raport cu copilul, cu sau fără supravegherea modului în care relaţiile personale sunt întreţinute, în funcţie de interesul superior al copilului”.

Camera de mediere oferă un spaţiu corespunzător, adaptat acelor activităţi de asistenţă socială care presupun intimitate şi confort, în scopul rezolvării unor situaţii potenţial conflictuale sau cu încărcătură puternic emoţională. Noua facilitate are ca scop promovarea dreptului copilului la intimitate şi protejarea imaginii sale, oferind specialiştilor DGASPC Sector 6 un spaţiu în care îşi pot exercita atribuţiile de mediator între copil şi alte persoane.

Activitatea noului spaţiu, ce va fi inaugurat în curând, este coordonată de Compartimentul de Voluntariat şi Formare Profesională şi se desfăşoară în incinta Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală Palatul ”Golescu Grant” din subordinea DGASPC Sector 6..

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>